Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Zabavíte sa naozaj kráľovsky! Bude sa hodovať, piť pivo a fandiť hviezdam

Bratislavu čaká skvelá zábava. Pokračujú oslavy MDD, odštartuje viacero skvelých festivalov a užijete si aj relax pri Malom Dunaji.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Zabavíte sa naozaj kráľovsky! Bude sa hodovať, piť pivo a fandiť hviezdam
12
Galéria
Zdroj: TASR

Keramické trhy

Keramických trhov sa pravidelne zúčastňujú keramikári z mnohých štátov strednej Európy. Aj na 16. ročníku návštevníci uvidia viac ako 160 keramikárov zo Slovenska, ale taktiež i z Čiech, Slovinska, Maďarska, Poľska a Bulharska. Súčasťou tohtoročných trhov budú aj výstavy v Malokarpatskej knižnici v Pezinku – Výstava keramiky Mária Hanúsková a v ZUŠ Eugena Suchoňa v Pezinku – Ťažítka.

Deti sa počas trhov môžu zabaviť v detských tvorivých dielňach. Ďalším sprievodným podujatím bude súťažná výstava na tému Váza, ktorú budú hodnotiť návštevníci podujatia. Celé tri dni spríjemnia atmosféru podujatia na námestí kultúrne vystúpenia. Na pódiu sa predstavia kapely Funny Fellows, Bukasový masív, Duchoňovci alebo domáca country kapela Arion.

piatok – nedeľa / Radničné námestie a ulica M. R. Štefánika v Pezinku / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Green week

Na nábreží Malého Dunaja vo Vrakuni si môžete spolu s deťmi vyskúšať preteky na vode, výrobu cukrovej vaty pedálovaním alebo jazdu na pumptrackovej dráhe na bicykli či kolobežke, kde vám tento špeciálny spôsob jazdy predstaví majster sveta v mestskom zjazde, Filip Polc. Deti z pódia zabavia rôzne detské divadelné, tanečné či hudobné skupiny.

Počas celého dňa vás zabaví Klauniáda spojená so súťažami pre deti. Drobcov roztancuje hudobné zoskupenie Pánko, väčšie deti zas Hevi Dubi Komiks Band.

sobota / od 10:00 hod. / nábrežie Malého Dunaja, Vrakuňa / vstup voľný

Festival detských folklórnych súborov

Tanečný folklórny festival určený pre každého fanúšika ľudového tanca a celú rodinu. Galaprogramu na Hlavnom námestí sa zúčastní niekoľko detských folklórnych súborov z Bratislavy a okolia, hostia zo zahraničia (Rakúsko, Rusko) a hostia z iných regiónov Slovenska.

sobota / od 15:00 hod. / Hlavné námestie, Bratislava

AVON Pochod za zdravé prsia

V areáli Dolnej východnej terasy Bratislavského hradu na vás čaká bohatý program plný hudby, zábavy a množstva zaujímavých aktivít pre malých aj veľkých. Pripravený je bohatý program pre deti. Okrem iných sa na vás teší aj Dano Heriban so svojim projektom pre deti aj dospelých. Pozornosť sa postupne presunie na hlavný program, kde sa o zábavu postarajú účinkujúci ako Sima Martausová, DESmod, S Hudbou Vesmirnou, Puding Pani Elvisovej a ďalší.

Nebudú chýbať stánky s občerstvením, kde môžete doplniť energiu, ani rôzne atrakcie či aktivity, kde sa vaši najmenší môžu vyblázniť. O 14:30 hod. odštartuje samotný Pochod Starým Mestom, kde sa môže pridať každý. O úžasnú atmosféru počas Pochodu sa aj tento rok postará energická CAMPANA BATUCADA – bubnová show.

sobota / od 10:00 hod. / areál Bratislavského hradu a ulice mesta / viac TU

Devínsko-Novoveské hody

V Devínskej Novej Vsi sa bude hodovať! Čaká na vás bohatý program a kvalitná gastrozóna. Vystúpia kapely a spevácu King Shaolin, Robo Papp, Salamander band, Maroš Bango, skupina Pavúci. Súčasťou zábavy pre najmenších bude aj minidisco show a kúzelník. Hody budú tentokrát miestom pre Festival slovenskej národnej piesne.

sobota – nedeľa / Vápencová ulica, Devínska Nová Ves / vstup voľný

Kúzelný rozprávkový park

Kúzelný park nájdete priamo v centre Ružinova, v Parku Andreja Hlinku. Na deti budú medzi 15:00 a 18:00 hod. čakať stanovištia s hrami, úlohami a súťažami s rozprávkovými postavičkami. Podujatie sa začne o 11:00 hod. hasičským predstavením pred DK Ružinov. Tešiť sa môžete na ukážky zásahov a prezentáciu hasičskej techniky.

Od 15:00 hod. budú v Parku A. Hlinku pripravené rozprávkové súťaže. Každé dieťa dostane hraciu kartičku, do ktorej za splnenie jednotlivej súťažnej disciplíny dostane pečiatku. Za absolvovanie všetkých 11 stanovíšť čaká na malých dobrodruhov darček. Deti sa budú môcť zabaviť aj na nafukovacích atrakciách. Pripravené budú tvorivé dielne, na ktorých si deti vytvoria originálny darček. Pripravené je aj divadlo pre deti a celú rodinu o 18:00 hod. v Parku A. Hlinku.

sobota / od 15:00 hod. / Ružinov / vstup voľný

Stupava pivo fest 2019

Návštevníci budú mať možnosť ochutnať poctivé pivo z malých slovenských pivovarov v príjemnom prostredí Kaštieľskeho parku v Stupave. Okrem toho sa môžete tešiť na super jedlo, člnkovanie na jazierku, nafukovacie atrakcie a tento rok prvý krát prinášame detský program, v rámci ktorého vystúpi divadlo KaSia a detská speváčka Mia. Tešiť sa taktiež môžete na kapely ako Bratislavské dievčatá, O.B.D. či Karpina.

sobota / od 12:00 hod. / Kaštieľsky park v Stupave

Kráľovské hodovanie

Kráľova je od nepamäti súčasťou mesta Modry, no zachováva si svoj vidiecky ráz a tradície. Nárečie, ktorým sa v Kráľovej rozpráva je osobité, históriu a ľudové zvyky najviditeľnejšie reprezentuje Občianske združenie Kráľovan. Na podujatí zažijete hojnosť dobrého jedla a vína, veselú hudbu i tanečnú zábavu. Príďte si s nami pripomenúť tradíciu hodov, stretnúť susedov a dať si niečo dobré pod zub.

sobota – nedeľa / od 13:00 hod. / Modra – Kráľová

AAA fandí hviezdam

Môžete sa tešiť na našu vychádzajúcu hokejovú hviezdu Martina Fehérváryho, účasť prisľúbil aj talentovaný husľový virtuóz Filip Jančík. Od českých susedov do Bratislavy zavítajú dve známe tváre. Jednou z nich je youtuber Tomáš Touha, ktorý rozpovie svoj úspešný príbeh spojený s dennodenným natáčaním vlogov a môže byť inšpiráciou pre všetkých mladých youtuberov. Druhým hosťom bude motocyklista Lukáš Kvapil, ktorý zhrnie svoje zážitky z vytrvalostných pretekov Africa Eco Race.

Pre najmenších návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program, tvorba balónikových zvieratiek, maľovanie na tvár a rozličné zábavné súťaže o zaujímavé ceny. Dospelí ocenia možnosť vyskúšať testovacie jazdy na zaujímavých vozidlách.

nedeľa / od 14:00 do 17:00 hod. / nákupné centrum Eurovea

Deň krivých zrkadiel

Akcia odštartuje v Sade Janka Kráľa bubnovou šou a bude pokračovať na pódiu pri Auparku. Od 16:00 hod. do 18:00 hod. sa môžete zúčastniť Pikniku tvorivosti a zábavy v Sade Janka Kráľa. Čakajú vás tvorivé dielne, stolový futbal i darčekové prekvapenia. Svoje originálne výrobky v stánkoch ponúknu zamestnanci a klienti chránených dielní a domovov sociálnych služieb. O 18.30 hod. sa bude konať koncert skupiny FUNKIEZ na pódiu pri Auparku.

nedeľa / od 15:00 hod. / Pódium pri Auparku, Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Bratislava Design Week

V roku 2019 má BADW 10 rokov! Tešiť sa môžete na výstavy medzinárodných hostí aj súčasných slovenských dizajnérov, značiek a výrobcov, site specific inštalácie, koncerty, performancie, Fashion situácia, workshopy pre deti a oveľa viac.

„V roku výročia budeme rozvíjať tému VZŤAHY! V širokom slova zmysle. Vzťahy sú predsa významnou vrstvou v našich životoch, rovnako dôležité sú aj pre dizajn. A nemyslíme len na medziľudské vzťahy, ale na kontext – vzťahy k minulosti, budúcnosti, prítomnosti, vzťahy k prostrediu, medzi materiálmi a technológiami, kultúrne a sociálne. Vzťahy talentu a biznisu. Je ich veľa. A bez nich by to nešlo,“ uvádzajú organizátori.

do nedele / Bratislava / Viac info nájdete TU

Deň detí na Kuchajde

Nenechajte s ujsť najväčšiu detskú párty, akú kedy Kuchajda zažila! Mestská časť Bratislava-Nové Mesto vás pozýva na Happy day na Kuchajde so skvelým programom s detskými hviezdami a atrakciami.

Tešiť sa môžete na PACI PAC (populárne duo Adriana a Mário a ich známe hity pre deti), SUPERDETI a Barbora Rakovská (vystúpenie obľúbenej detskej hudobnej skupiny), HANIČKA A MURKO (pesničkovo-divadelné predstavenie), nafukovacie atrakcie, vozenie na poníkoch, tvorivé dielne, maľovanie na tvár a aj detskú tombolu!

nedeľa / 14:00 – 19:00 hod. / Kuchajda (v priestore amfiteátra) / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
12
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM