Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Oslávte máj na trhoch, v múzeách aj na majálesoch

Víkendové menu bude pestré ako už dávno nie! Budete môcť objavovať múzeá a galérie, dobré jedlo a tanec si užijete na majálesoch a trhoch.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Oslávte máj na trhoch, v múzeách aj na majálesoch
15
Galéria
Zdroj: Street Food Park

100-ročnica majstrovstiev Bratislavy v šachu

Ste fanúšikom šachu? V rámci podujatia, ktorého sa zúčastnia desiati poprední bratislavskí šachisti, bude projekcia prebiehajúcich partií záverečného kola turnaja so živým komentárom šachového majstra.

piatok / 15:00 hod. / Staromestské centrum KaV – Zichyho palác / vstup voľný

Trh na Zámockej

Na Zámockej ulici vás čaká kvalitný nákup od lokálnych handmade tvorcov. Tešiť sa môžete na rôzne šperky, dekorácie do bytu, prírodnú kozmetiku, chutné dobroty a oveľa viac. Nebude chýbať ani sprievodný program pre deti – tvorivé dielničky či maľovanie na tvár. Ďalej sú pripravené workshopy ako výroba balzamu na pery, tvorba kvetinovej čelenky a iné.

Zrelaxujete sa v chill zóne jemnou masážou dekoltu, hlavy či rúk. Svoje telo môžte ozdobiť krásnymi motívmi prírodnou hennou.

piatok 16:00 – 20:00 hod., sobota 11:00 – 17:00 hod. / Karamulo Ateliér na Zámockej ulici 26 / vstupné je dobrovoľné

Street Food Park

Skvelá gastro zóna pred Starou tržnicou už po 30-ty krát. Tentokrát ju bude sprevádzať aj cestovateľský festival Kaleidoskop v Starej tržnici. V sobotu ho vystrieda tradičný potravinový Trh-Piac-Markt.

do soboty / 12:00 – 22:00 hod. / pred Starou tržnicou

Noc múzeí a galérií

Počas sobotnej Noci múzeí a galérií bude najpestrejší program v Bratislave. Záujemcovia o históriu, zábavu i poučenie si môžu vybrať z ponúk vyše 50 zapojených inštitúcií.

sobota / Bratislava

Program nájdete tu:

Stupavské trhy

Nenechajte si ujsť skvelú akciu, ktorá už tradične v máji predstaví zručných výrobcov a predajcov. Stretnete sa s výtvarníkmi, tvorcami, výrobcami, priateľmi pri dobrej hudbe, káve, dezertoch.

Program nájdete TU.

sobota / 9:00 – 17:00 hod. / Zámocký park v Stupave

Nájdite sa… so zvieratkom z útulku

V sobotu sa v Bratislave uskutoční 24. vydanie charitatívneho podujatia „Nájdite sa… so zvieratkom z útulku“, ktoré pravidelne organizuje Aliancia združení na ochranu zvierat a združenie Zvierací ombudsman. Bude sa konať na zadnom nádvorí obchodného centra Aupark.

sobota / 10:00 – 16:00 hod. / Aupark

Karloveský majáles

Vystúpenia karloveských či hosťujúcich súborov a skupín, tanečnú párty, zábavný program pre deti či stredoveký dobový tábor. To všetko budú môcť zažiť návštevníci karloveského majálesu už túto sobotu v Parku SNP v Líščom údolí.

sobota / 14:00 hod. / Park SNP v Líščom údolí

Program nájdete tu:

Ružinovský retro majáles

V sobotu pozýva Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov všetkých Ružinovčanov na štvrtý ročník Ružinovského retro majálesu, ktorý do Amfiteátra pri Štrkoveckom jazere prinesie atmosféru obdobia plného tranzistorov, džínsov, laskoniek a retro hitov.

Program zahájia o 15:00 hod., a to súťaže pre deti, tvorivé dielne, či retro obývačka, v ktorej si môžete spraviť selfie. Návštevníci sa ďalej môžu tešiť na súťaž o najštýlovejší retro kostým, stánky s občerstvením a dokonca aj na nafukovacie atrakcie, ktoré budú zadarmo.

Májovú retro veselicu otvorí svojím vystúpením FS Karpaty. Po nich bude nasledovať televízna svokra Gizka Oňová, ktorá zaspieva svoje najznámejšie šlágre. Na Ružinovskom retro majálese vystúpi po 30 rokoch legenda prvej bratislavskej ska scény – kapela Acylpyrin. Podvečer majálesu prinesie dávku dobrej retro hudby zo 70-tych a hlavne 80-tych rokov skupina Modus Memory Mariana Greksu s Luciou Bugalovou, a to prostredníctvom tých najznámejších hitov od skupiny Modus ako Sklíčka, Dievčatá, Študentská láska a iné. Vlnu dobrej disco zábavy plnú tanečných retro hitov namixuje najznámejší rádio DJ z čias tanečných relácií Julo Loderer, známy hlavne ako J.L. DJ.

sobota / 15:00 hod. / Areál hier Radosť Štrkovec

Kam v Bratislave zadarmo
15
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM