Kultúra

Majáles 2019 prinesie stredoveký tábor, vzdelávacie ekostanice aj výstavu

Hedlajnerom majálesu bude známa slovenská skupina Gladiator. Karloveský majáles prinesie aj ďalšiu novinku.

Zdroj: YouTube.com

Vystúpenia karloveských či hosťujúcich súborov a skupín, tanečnú párty, zábavný program pre deti či stredoveký dobový tábor. To všetko budú môcť zažiť návštevníci karloveského majálesu už túto sobotu 18. mája v Parku SNP v Líščom údolí.

Bohatý program

Kultúrny program sa začne o 14:00 hod. speváckymi a tanečnými vystúpeniami detských folklórnych súborov Čečinka a Dolina. Po nich sa predstaví najstaršia generácia Karlovešťanov – súbor Senioranka. Pripravené sú mažoretky, latinsko-americké tance, ukážky bojového umenia a rytmická bubnová šou. Detským hedlajnerom bude vystúpenie Paci Pac.

Karloveský majáles 2019 vyvrcholí v sobotu o 19:00 hod. vystúpením slovenskej hudobnej skupiny Gladiator, ktorá je na hudobnej scéne už 30 rokov a zahrá svoje najväčšie hity. Po nej bude pódium patriť tanečnej párty, ktorá bude v réžii dvoch dídžejov. Počas celého dňa budú k dispozícii stánky s občerstvením aj kolotoče.

Majáles tento rok obohatí karloveské občianske združenie Gaston. Venuje sa rekonštrukcii života v XII. storočí so zameraním na rytiersku rehoľu templárov. Gastron predstaví stredoveký tábor, dobový nábytok, odevy, zbrane či remeslá. Nebudú chýbať šermiarske vystúpenia, detská aréna a dobové dielne. Novinkou bude aj ručne poháňaný drevený kolotoč. Pre deti, ktoré budú vedieť odpovedať na otázky o zdravom životnom štýle bude pripravená zdravá odmena v podobe jablka.

Ekobrigádnici

Karloveský majáles prinesie aj ďalšiu novinku. Ekobrigádnici budú v staniciach na triedený odpad návštevníkom vysvetľovať dôležitosť ekologického životného štýlu. Po prvý krát bude počas majálesu otvorená knižnica na Jurigovom námestí. Súčasťou bude rytecká dielňa a susedská burza.

Bratislava24.sk informoval Branislav Heldes, hovorca mestskej časti Karlova Ves.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM