Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Na krídlach belasého motýľa preletíme až na Levanduľový festival

Zábava sa počas pracovného týždňa nekončí. Zájdite na bubnovačku do Sadu Janka Kráľa, zabavte sa na koncerte a privoňajte k levanduli.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Na krídlach belasého motýľa preletíme až na Levanduľový festival
10
Galéria

Koncert belasého motýľa

Nenechajte si ujsť koncert pod holým nebom na Hlavnom námestí v Bratislave. Všetci účinkujúci vystúpia bez nároku na honorár a vyjadria tak podporu ľuďom s nervosvalovými ochoreniami a myšlienke nezávislého života. Moderátorom už 15. ročníka koncertu bude premiérovo Milan Junior Zimnýkoval.

Na pódiu sa predstavia ľudia so svalovou dystrofiou, ktorí statočne zvládajú jej ťažké dôsledky, a to aj vďaka pomôckam, ktoré sú hradené práve zo zbierky BELASÝ MOTÝĽ.

Program koncertu:

16:05 S Hudbou Vesmírnou

17:10 Vidiek

18:20 Fuera Fondo

19:35 Celeste Buckingham & King Shaolin

20:40 Korben Dallas

streda / od 16:00 do 22:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Levanduľový festival

Obchodná ulica bude opäť voňavá. Pred nami je ďalší ročník Levanduľových trhov v Bratislave. Tentokrát bude festival predĺžený na celý týždeň. Môžete sa tešiť na predajcov, výrobcov a pestovateľov nie len zo všetkých kútov Slovenska, ale aj na našich susedov.

pondelok – nedeľa / Obchodná ulica č. 66 / vstup voľný

Kino pre seniorov

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás v spolupráci s Kino Nostalgia pozývajú na podujatie RUŽINOVSKÉ KINO PRE SENIOROV, ktoré sa koná vždy o 14:00 hod. v Kine Nostalgia. V pondelok si budete môcť pozrieť americký film Až vyjde mesiac.

pondelok / 14:00 hod. / Spoločenský dom Nivy, Súťažná 18 / vstup voľný

Petanque

Pridajte sa k Stále dobrí – petangistom a príďte si zahrať. Petanque je francúzska spoločenská hra pre dve 1–3 členné družstvá, ktoré sa snažia umiestniť gule čo najbližšie k cieľu, ktorý tvorí drevená gulička, tzv. prasiatko. Princíp hry je veľmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutie techniky a taktiky vyžaduje pravidelný tréning.

streda / 10:00 hod. / Rumančeková ulica pri OC Retro v Ružinove / vstup voľný

Bubnovačka v Sade

Bubnovačka pre malých a veľkých, pre skúsených a neskúsených. Ak máte hudobný nástroj, prineste si ho so sebou. Môže byť aj hudobný nenástroj (pet fľaše s ryžou, plechovice, …fantázii sa medze nekladú). Zo začiatku bude bubnovačka dirigovaná, aby sa účastníci zohrali. Sprevádzať vás budú členovia kapely La3nos a bubnovej školy Rytmika.sk

streda / od 18:00 do 20:00 hod. / Sad Janka Kráľa / veľká lúka medzi gotickou vežou a sochou Janka Kráľa / vstup voľný

Street Food Park

Street Food Park je pravidelné podujatie pred Starou tržnicou pre všetkých, ktorí sa radi stretnú s priateľmi a dajú si niečo chutné na jedenie. Riady a poháre používané predajcami na Street Food Parku sú kompostovateľné. Svoje odpadky, prosím, vyhadzujte v recyklačných staniciach, kde vás usmernia ohľadne správneho triedenia.

streda – sobota / Námestie SNP pred Starou tržnicou / vstup voľný

Čerešňový juniáles

Zábava s čerešňami na všetky spôsoby. Taký bude piatok v Mestskej časti Bratislava – Dúbravka. Zábavné popoludnie pripomenie históriu pestovania a zberu čerešní v Dúbravke.

Na podujatí mestská časť predstaví novú mobilnú aplikáciu pre občanov „SOM“ Správy o meste. Jednoduchá mobilná aplikácia vám online umožní dozvedieť sa všetky potrebné informácie. Stačí si zadarmo aplikáciu len stiahnuť. Obyvatelia budú tým pádom rýchlo krátkymi správami oboznámení o všetkých novinkách, ktoré ich mestská časť plánuje urobiť.

piatok / od 16:00 hod. / priestor pred DK Dúbravka / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
10
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM