Kultúra

V Bratislave je možné všetko! Aj to, aby ste sa stali na chvíľu kráľom či urodzenou panovníčkou

Teraz sa aj vy môžete aspoň na chvíľu preniesť do obdobia korunovácií a stať sa aspoň na chvíľu kráľom.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave je možné všetko! Aj to, aby ste sa stali na chvíľu kráľom či urodzenou panovníčkou
7
Galéria

Bratislava bola hrdým korunovačným mestom od roku 1563 do roku 1830. V Dóme sv. Martina korunovali desať kráľov, jednu panujúcu kráľovnú, ktorou bola Mária Terézia a tiež sedem kráľovských manželiek. Teraz sa aj vy môžete aspoň na chvíľu preniesť do obdobia korunovácií a stať sa aspoň na chvíľu kráľom.

Staňte sa kráľom

Zaujímavý zážitok ponúka Korunovačný foto-video point na poschodí Michalskej veže. Nájdete tam dobovo zariadené priestory aj autentický 3D model historického mesta s vyznačením trasy korunovačného sprievodu. Môžete sa odfotografovať a nahrať video v dobovom kostýme s korunovačnými insígniami a stať sa súčasťou historického výjavu.

Fotografiu a video s obsahom zobrazujúcim procesiu a výjav korunovácie si môžete zaznamenať, vytlačiť alebo zdieľať mailom so svojimi priateľmi.

Michalská brána bola neoddeliteľnou súčasťou korunovačnej cesty kráľov, cez ktorú kráčali procesie na miesto prísahy. Je poslednou zachovanou bránou mestského opevnenia a sídlom Múzea zbraní. Korunovačný foto – video point je umiestnený na poschodí Michalskej veže.

Kedy a za koľko?

Zaujímavá atrakcia má jednotné vstupné s Múzeom zbraní. Zaplatíte za ňu 5 eur. Zľavnené vstupné (deti od 6 r. do 14 r., študenti, dôchodcovia) stojí 3 eurá a rodinné vstupné (2 dospelí a deti do veku 14 r.) je 9,50 eur. Držitelia Bratislava CARD City & Region a Bratislavskej mestskej karty majú vstup zdarma.

Otváracie hodiny:

pondelok – zatvorené

utorok až piatok – od 10:00 do 17:00 hod.

sobota a nedeľa – od 11:00 do 18:00 hod.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM