Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Dúbravkou sa ponesie vôňa klobás, na svoje si prídu aj deti

Slinky sa nám budú zbiehať na Dúbravskom klobásovom festivale, nebudú chýbať ani podujatia, na ktorých sa niečo nové dozviete či naučíte.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Dúbravkou sa ponesie vôňa klobás, na svoje si prídu aj deti
9
Galéria
Zdroj: TASR , Bratislava - Dúbravka

Dúbravský klobásový festival

Voľný utorkový deň bude patriť všetkým milovníkom klobás. Na tohtoročnom festivale budete mať možnosť vidieť, ako sa robila tradičná starodúbravská, dolnozemská, záhorácka i liptovská klobása. Súťažiť budú trojčlenné družstvá, pričom sedemčlenná porota rozhodne, kto si odnesie palmu víťazstva.

Pripravená je aj ochutnávka klobás, čerstvých klobásových hamburgerov, starodúbravskej zabíjačkovej kapustnice a ďalších špecialít. Súčasťou podujatia je možnosť prehliadky múzea, novinkou je súťaž v rýchlostnej konzumácii klobás.

utorok / od 10:00 hod. / areál Dúbravského múzea

Lampiónový sprievod Modrou

Vďaka prechádzke Modrou môžete zažiť netradičný večer. Občianske združenie ĽUSK pripravilo ďalší ročník tradičného lampiónového sprievodu. Kostýmy a masky sú aj tento rok vítané.

streda / 17:00 hod. / priestranstvo pred Kultúrnym domom Modra

Umenie pre verejný priestor

Pravidelný formát moderovaných diskusií v koncepcii Niny Augustínovej bude pokračovať v októbrovom vydaní. Tentokrát sa bude venovať medzinárodnému festivalu Biela noc, ktorý sa konal koncom septembra v Bratislave už štvrtýkrát. Umelecká riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková zhodnotí program a priebeh nielen tohto ročníka. Taktiež priblíži zmeny, ktoré plánujú v najbližších rokoch.

streda / od 18:00 do 19:30 hod. / Kunsthalle Bratislava

Digitálne technológie a deti

Prednáška je určená najmä rodičom, pedagógom a všetkým, ktorým nie je jedno, aký je, ale i môže byť život detí v blízkosti digitálanych technológií. Teodor Kuhn bude rozprávať o nástrahách či prínosoch digitálnych technológií, skutočnej závislosti na počítačových hrách, ale aj o tom, aké hry sú podľa štúdií najlepšie pre vývoj dieťaťa.

streda / 18:00 hod. / Karloveská knižnica / vstup voľný a bezbariérový

Kam v Bratislave zadarmo
9
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: Ilustračné

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM