Dominika Pacigová Kultúra

FOTO: V Landererovom parku hodovali malí aj veľkí

Víkend v Starom Meste priniesol pravé jesenné radovánky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Landererovom parku hodovali malí aj veľkí
9
Galéria

V Starom Meste sa v sobotu konalo podujatie, ktoré prilákalo všetky vekové kategórie. Návštevníci si mohli vyrezať vlastnú tekvicu, vytvoriť si svietnik alebo hallowenský klobúk. Okrem toho si mohli pochutnať na tekvicových špecialitách. Súčasťou programu bola diskotéka a divadielko pre deti, ktoré sa preniesli do sveta kúziel a mágie.

Počasie ich neodradilo

Tekvicové hodovanie sa konalo v novom parku prvýkrát. Aj napriek nepriaznivému počasiu si jesennú atmosféru vychutnalo mnoho ľudí. Na podujatí nechýbal ani Ronald Póda, ktorý predstavil umelecké diela z ovocia i zeleniny. „Už počas strednej školy som sa začal venovať tomuto umeniu. Absolvoval som aj kurz. Nejde však o moju primárnu prácu, je to mojím koníčkom. Vyrezával som už aj do syrov, šunky či mydla,“ prezradil mladík, ktorý sa tomuto umeniu venuje už deväť rokov.

Prežili príjemné popoludnie

Všetci si užívali príjemnú atmosféru. Návštevníci mohli tekvicou dozdobiť park alebo si ju vziať domov. „Veľmi radi sa zúčastňujeme takýchto podujatí. Zabavili sme sa a užili sme si príjemné popoludnie,“ skonštatovala Alla Farkaš, ktorá prišla na staromestské susedské tekvicové hody s rodinou. „Tekvicu si berieme so sebou, jednu už máme doma,“ uzavrela Mária Glončáková, ktorá si prišla taktiež vyrezať tekvicu s najbližšími.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM