KAW Kultúra

Kam v Bratislave: Víkend v meste bude VÝNIMOČNÝ. Čakajú nás desiatky skvelých akcií!

Pripravte sa na víkend počas ktorého nebudete stíhať obiehať všetky lákavé akcie. Štartujú Bratislavské mestské dni!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave: Víkend v meste bude VÝNIMOČNÝ. Čakajú nás desiatky skvelých akcií!
8
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Bratislavské mestské dni

Populárne podujatie opäť prinesie atraktívny víkend strávený v meste, v jeho kultúrnych organizáciách, na námestiach, ale aj v prírode. Budete môcť navštíviť bežne neprístupné miesta, zúčastniť sa rôznych prehliadok, výstav a chýbať nebude ani deň otvorených dverí Primaciálneho paláca. Pri príležitosti Dňa Zeme budú sú zorganizované aj bazáre a swap oblečenia.

Súčasťou programu budú aj jazdy historickými električkami, kŕmenie zvieratiek, divadelné predstavenia, spoločenské hry, koncerty súčasnej slovenskej hudobnej scény, ako aj vystúpenia detí z bratislavských základných umeleckých škôl a prezentácia činnosti ďalších mestských organizácií.

sobota – nedeľa / celá Bratislava

Viac informácií tu:

Jarný Street Food na Duláku

Dulovo námestie ožilo skvelou ponukou pouličného jedla a kvalitných nápojov. Nájde tam farmárske produkty a motívy salašníckej kultúry a prírody. Súčasťou akcie je aj kultúrny program a atrakcie pre deti.

do nedele / Dulovo námestie / vstup voľný

Nevšedný deň v ZOO

Návštevníci zoo budú môcť vidieť, ako vyzerá práca kynológov. Pri výbehu nosorožcov bude prebiehať výstava rôznych zaujímavých zoologických preparátov a počas celého dňa bude umiestnená pri ceste k nosorožcom ťažká technika oddelenia hospodárskej správy. Malí aj veľkí návštevníci tak budú vidieť stroje a vozidlá, ktoré slúžia na prácu v areáli.

V doobedňajších aj poobedňajších hodinách sa uskutočnia komentované kŕmenia zvierat a aj sprevádzanie po záhrade. To začína pri výbehu leoparda cejlónskeho. Pre deti sú pripravené workshopy a vzdelávací ostrov, ktoré budú umiestnené na ihrisku pri plameniakoch. Prostredníctvom divadielka Babena deti zavítajú do zázračného sveta zvieratiek.

sobota – nedeľa / ZOO Bratislava

Trolejbusový deň

V rámci Bratislavských mestských dní už túto aprílovú sobotu zažijú rodiny s deťmi a fanúšikovia MHD Trolejbusový deň vo Vozovni Hroboňova. Pripravené sú okrem výstavy vozidiel, atraktívnej prehliadky fungovania depa aj aktivity pre najmenších sprevádzané hudbou, rozhovormi a workshopom. Každú hodinu sa uskutoční komentovaný prejazd umyvárkou a cez dielňu.

Depo Hroboňova / od 10:00 do 16:00 hod. / vstup voľný

Historické vozidlá v centre

Chýbať nebude ani zážitková jazda historickými vozidlami po mestskom okruhu so sprievodcom. Počas nej si budú môcť cestujúci označiť dobový cestovný lístok. Dopravný podnik vypraví oba víkendové dni, v čase od 10:00 do 18:00 hod. tri historické linky (A) električky, (H) trolejbusy, (M) autobusy, ktoré budú premávať v 15 minútovom intervale podľa cestovného poriadku.

Historické električky budú premávať po trase: Jesenského – Kamenné nám. – Špitálska – Krížna – Vazovova – Blumentál – Obchodná – Kapucínska – tunel – nábrežie – Mostová – Jesenského.

Historické trolejbusy po trase: Depo Hroboňova – Búdková – Hrad – Hodžovo nám. – Kollárovo nám. – Ul. 29. augusta – Cintorínska – Rajská – Dunajská a naspäť.

Historické autobusy po okružnej trase: Hlavná stanica – Štefánikova – Suché mýto – Nám. SNP – Dunajská – Mlynské nivy – Košická – Most Apollo – Einsteinova – Viedenská cesta – Most SNP – Zochova – Hodžovo nám. – Hlavná stanica

sobota – nedeľa / centrum Bratislavy

Lesnícke dni v lesoparku

V lesoparku zažijete hru s drevom, tvorivú i technickú činnosť v zmysle motta Dajme drevu druhú šancu! V rámci programu lesníci predstavia aj aplikáciu Databáza verejných výsadieb stromov, ktorá bude spojená so samotnou výsadbou stromov.

Program spestrí sprevádzanie lesníkov po dendrologickom náučnom chodníku, vystúpenie sokoliarov, kynológov, bábkového divadielka či Detského folklórneho súboru Kobylka z Bratislavy a hudobnej skupiny Funny Fellows. Rádioví poslucháči a užívatelia sociálnych sietí sa môžu zapojiť do súťaže Lesníckych dní.

piatok – sobota / Partizánska lúka na Železnej studničke / vstup voľný

Mestský bazár

OLO pripravuje už štvrtý ročník obľúbeného podujatia Mestský bazár, ktorý dáva druhú šancu predmetom pre niekoho zbytočným, no inému sa môžu zísť. Podujatie má aj charitatívny charakter – vyzbierané financie sú uložené na transparentnom účte a budú použité na vytvorenie stabilného bratislavského reuse centra.

sobota – nedeľa / Areál komunálneho podniku / Bazová 8

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM