Správy Samospráva

Obrovské FAREBNÉ kvetináče spôsobili ROZRUCH: Rozhodlo sa o ich ďalšom OSUDE

Podľa mnohých Pezinčanov dostalo inak malebné mestečko pred viac ako rokom pomyselnú facku v podobe pestrých prvkov, ktoré mali zabrániť parkovaniu áut.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské FAREBNÉ kvetináče spôsobili ROZRUCH: Rozhodlo sa o ich ďalšom OSUDE
Zdroj: facebook.com/PezinokLive

Pezinčanov ku koncu roka 2020 čakalo na Štefánikovej ulici v centre mesta prekvapenie. Samospráva sa rozhodla umiestniť tam veľkorozmerné farebné kvetináče so stromami.

Gýč či moderný trend?

Mesto vtedy vysvetľovalo, že nová pešia zóna chce podporiť atraktivitu verejných priestorov Pezinka, vytiahnuť ľudí žiť von a obmedziť pohyb áut v tomto priestore. Reakcia Pezinčanov nebola príliš pozitívna. Na sociálnej sieti vyjadrovali väčšinou svoju nevôľu a kritizovali nevkusný výber kvetináčov.

Mnohých obyvateľov nepresvedčilo ani vysvetlenie samosprávy mesta, že ide o súčasný architektonický trend, pri ktorom sa do miest umiestňujú výrazné moderné prvky.

Podľa slov primátora Pezinka Igora Hianika sa opticky pomocou výrazných moderných kvetináčov vymedzil priestor, ktorý mal podnietiť k diskusii, ako má daný priestor vyzerať.

Kvetináče z centra zmiznú

Samospráva už pri umiestnení kvetináčov na námestie upokojovala Pezinčanov sľubom, že kvetináče v centre mesta nebudú navždy. A práve teraz nadišiel čas, keď stromy budú presádzať a kvetináče z centra mesta zmiznú.

Farebné kvetináče so stromami budú v najbližších dňoch premiestnené do nových lokalít v meste.

Informovala o tom pezinská samospráva na svojom webe. „Už vo štvrtok (21.4.) sa má začať s výkopom jám a prípravou terénu na presadenie stromov do zeme. Za tipy, kam stromy vysadiť, ktoré nám zasielali aj Pezinčania, ďakujeme,“ uvádza samospráva.

Jaseňovce metlinaté, ktoré boli v kvetináčoch, budú vysadené pri detskom ihrisku na Muškátovej ulici (pokračovanie aleje), na ulici Komenského 23 (v areáli Zariadenia opatrovateľskej služby), na ulici Generála Pekníka na rohu s Trnavskou ulicou, na Bernolákovej 33 a pred bytovkou na Hroznovej ulici na rohu s Trnavskou ulicou.

Kvetináče plánuje pezinská samospráva presunúť do konca apríla do areálov niektorých základných a materských škôl.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM