Rôzne

Gazdovská dedinka Abeland otvorila sezónu. Pribudlo teliatko i mladé kozliatka

Ak neviete, kam s deťmi počas soboty, možno vás zláka volebný guláš v Abelande. Okrem jeho ochutnávky môžu deti pomôcť pri mletí múky či pletení korbáčov.

Zdroj: Facebook

Po zimnej prestávke Abeland opäť otvoril svoje brány. Romantická atmosféra dedinky vás okamžite očarí. Hneď pri vstupe zbadáte drevené domčeky, medzi ktorými sa ozýva gáganie husí, bečanie oviec či zvuk mlynského stroja – to všetko vytvára pravú atmosféru dedinského života so všetkými jeho krásami a zážitkami.

Pribudli roztomilé mláďatá

Počas nasledujúceho víkendu ponúkajú v Abelande „volebný“ guláš z mangalice. S plným bruchom potom môžete s deťmi pliesť korbáče z prekrásnych žltých prútov košíkarskej vŕby. Drobcov určite zaujme aj drevený mlyn, v ktorom miestnemu gazdovi pomôžu mlieť múku z abelandskej úrody. Odmenou im bude chutný voňavý ražný kváskový chlebík. Nebudú chýbať ani domáce špeciality, polievka, lokše a koláčiky.

Na gazdovstve v zime pribudli aj rozkošné mláďatká. „Máme nové teliatko Nugetku plemena jersey a už sa narodilo i 5 kozliatok. Na kŕmenie krave mame môžte priniesť nakrájanú mrkvu a jabĺčka a kozám s ovcami okrem toho aj nalámané suché chlebíky a rohlíky,“ píšu majitelia Abelandu na sociálnej sieti.

Pre deti bude isto atrakciou aj vozenie sa na koníkovi a moržovanie kukurice, ktorá zostala cez zimu zavesená na sušenie. Abeland bude v sobotu otvorený za každého počasia od 10:00 hod. do zotmenia.

Dedinka Abeland
16
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM