Rôzne Správy

HLASUJTE: Do ktorého novootvoreného parku chodíte najradšej oddychovať?

V Bratislave za posledných pár mesiacov vzniklo niekoľko krásnych verejných priestorov, kde môžeme relaxovať na čerstvom vzduchu. Ktorý je pre vás ten "NAJ"?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Do ktorého novootvoreného parku chodíte najradšej oddychovať?
18
Galéria

Sedieť na lavičke v upravenom parku, sledovať vtáčiky, počúvať šum vetra a vychutnávať si popritom čaro jesene. Pre viacerých z nás ideálna predstava dokonalého relaxu. V Bratislave nájdeme viacero parkov, kde si takýto oddych môžeme dopriať.

Nové parky

V hlavnom meste pribudlo za posledný rok niekoľko zaujímavých parkov. Niektoré boli obnovené, iné zas nanovo vybudované. Všetky majú ale jedno spoločné – sú nádherným kúskom prírody uprostred ruchu mesta.

Takto približne pred rokom otvorili obnovený park pod Slovenským rozhlasom na Belopotockého ulici. Revitalizácia zahŕňala ošetrenie zelene, výsadbu nových stromov a kríkov, úpravu terénu a vytvorenie umelého kopca. Pre najmenších sú v parku k dispozícii herné prvky, hojdačky či kladina, na ktorých sa môžu deti zabávať.

V lete sme sa zasa tešili z novootvoreného parčíka na Svoradovej ulici. V priestore, ktorý dlho nikto nevyužíval, vyzeral zanedbane a chátral, si teraz môžete príjemne oddýchnuť a dokonca sa aj zabaviť. V parku sa totiž nachádza pódium s lavičkami pre kultúrne podujatia i zóna na hranie pre deti.

Nový park vyrástol aj uprostred živej biznis štvrte, v priestore medzi administratívnymi budovami Tower 115 a Panorama Biznis. Park je dielom spoločnosti J&T Real Estate, ktorá na tomto mieste sľubuje malú oázu pokoja.

Pre verejnosť je otvorený už aj dlhoočakávaný športpark JAMA na mieste bývalého cyklistického štadióna v lokalite Tehelné pole. V parku je 80 stromov, 1 150 kríkov, 13 500 rastlín, ďalších 500 rastlín vodných, dve jazierka a športoviská.

Redakcia Bratislava24.sk je zvedavá, ktorý z parkov, ktoré nedávno otvorili svoje brány, je pre vás ten „NAJ“. Kam sa radi vyberiete na prechádzku, oddýchnuť si, porozprávať sa s priateľmi alebo len tak „vypnúť“? Hlasovať môžete do štvrtka 12:00 hod.

Ktorý novootvorený bratislavský park sa vám najviac páči?
Novootvorené parky v Bratislave
18
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM