KAW Rôzne Správy

FOTO: Snehuliaci ovládli Bratislavu. Podarilo sa vytvoriť bieleho fešáka aj vám?

Konečne prišlo to, na čo sa deti (a priznajme si, že aj my dospelí) tak dlho tešili! Nič nám nezabránilo dať si teplé rukavice a vrhnúť sa na skvelý "snehuliačí" projekt.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Snehuliaci ovládli Bratislavu. Podarilo sa vytvoriť bieleho fešáka aj vám?
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Na hlavné miesto sa včera (12. 1.) zosypala biela perina. Snehu napadlo iba pár centimetrov, to však deťom vôbec neprekážalo. Aj z trošky bielej studenej hmoty predsa môže vzniknúť snehuliak!

Radosť z vločiek

Pri prechádzke po Petržalke sme našli takýchto snehových bielych mužov takmer na každom kroku. Niektoré postavili deti úplne samé, s inými pomohli rodičia.

Medzi snehuliakmi a snehuliačicami nájdete diela minimalistické, ale aj veľké a okázalé so všetkým, čo k nim patrí. Teda aj s mrkvou namiesto nosa.

Bude ešte snežiť?

Sneženiu by ešte nemal byť koniec. Prvá dávka ďalších vločiek dorazí na naše územie okolo 17.00 hod. A to od severozápadu z Moravy. Zasiahne predovšetkým Trnavský, Trenčiansky a najmä Žilinský kraj. Informuje o tom portál iMeteo.

K tomu sa pridá ďalšia vlna sneženia, ktorá na naše územie príde skoro ráno okolo 02.00 hod. opäť od severozápadu. Snežiť bude na Záhorí, v Bratislave, v Podunajskej nížine a predovšetkým opäť v Trnavskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji.

Ako ďalej uvádza portál iMeteo, sneženie sa upokojí až zajtra (14. 1.) okolo poludnia, no nebude to platiť pre celé naše územie. Na severe by aj naďalej malo trvalo snežiť a sneh tak bude pribúdať. Do zajtrajšieho poludnia by malo na našom území pripadnúť od 1 do 5 cm snehu.

Snehuliaci v Petržalke
12
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM