Kultúra

Do Bratislavy priletia hrôzostrašní draci. Nájdete odvahu postaviť sa im?

Naberte odvahu a postavte sa tvárou v tvár oproti mýtickým príšerám! Nezabudnuteľný zážitok je zaručený.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy priletia hrôzostrašní draci. Nájdete odvahu postaviť sa im?
Zdroj: TASR

Hrôzostrašné draky, ktoré unášali vznešené princezné, pozná azda každé dieťa. Príšera s niekoľkými hlavami, horúce plamene šľahajúce z úst, šupinaté telo, mohutné krídla či obrovské ostré pazúry vzbudzovali strach aj u najodvážnejších rytierov.

Nezabudnuteľný zážitok

Predstavy o vzhľade draka prešli mnohými premenami, a to najmä vďaka povestiam a príbehom. V niektorých deťoch vyvolávajú strach, v iných nájdete veľkých fanúšikov. Tieto okrídlené tvory poznáme najmä z legiend, ale aj z rozprávok a filmov, kde sú zobrazované v najrôznejších podobách či charakteroch. Veď kto by už nepoznal legendárny film Dračie srdce či populárnu rozprávku Ako si vycvičiť draka!

Okrem toho, drakológia sa stáva čoraz populárnejšiou témou. Preto si rozhodne nenechajte ujsť výstavu drakov, ktorá je jedinečná nielen svojím obsahom, ale aj spracovaním.

Na výstavu do Shopping Palace priletí partia obrovských drakov – šesť metrov dlhý, európsky, červený drak, morský drak Kraken, päť metrov vysoký, zlatý, púštny drak a mnohí iní. Báť sa ale rozhodne nemusíte. Tieto príšerky sľúbili, že budú poslúchať a rady sa s vami odfotia.

Pre fanúšikov drakológie bude pripravená aj menšia galéria obrazov a predmetov s dračou tématikou.

9. – 30. november / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM