Kultúra

Bábiky Kiwanis pomáhajú. Vyrobili ich Peter Sagan aj Majk Spirit

Už po deviatýkrát pripravil Kiwanis klub Bratislava v spolupráci s Bibianou výstavu a dražbu Kiwanis bábik vytvorenú poprednými výtvarníkmi aj osobnosťami z oblasti športu, politiky a kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Bábiky Kiwanis pomáhajú. Vyrobili ich Peter Sagan aj Majk Spirit
6
Galéria
Zdroj: TASR

Peter Sagan, Eduard Kukan, Juraj Kukura, Miro Dvorský, Majk Spirit Martin, Kellenberger, Juraj Čutek, Noémi Kolčáková Szakállová, Daniel Brogyányi, Viťo Bojňanský, ale aj osobnosti a umelci zo Srbska, Iránu, Ukrajiny či Česka prispeli tento rok svojou tvorbou k bábikám Kiwanis.

Bábiky, ktoré pomáhajú

Už po deviatýkrát pripravil Kiwanis klub Branislava v spolupráci s Bibianou výstavu a dražbu Kiwanis bábik vytvorenú poprednými výtvarníkmi ako aj významnými osobnosťami z oblasti športu, politiky a kultúry. Bábiky Kiwanis nie sú len terapeutická pomôcka , ale sú aj súčasťou každoročnej výstavy v Galérii Dušana Rolla v Medzinárodnom dome umenia pre deti BIBIANA.

Výťažok dražby po skončení výstavy je určený na podporu deťom. Tento rok Kiwanis klub Bratislava spolu s Bibianou podporil aj vydanie knihy Mária Ďuríčková – Chlapček z hrášku (Mirko Hraško maľuje Janka Hraška).

Výstavu bábik Kiwanis v umeleckom stvárení si môžete pozrieť v Medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana do 7.októbra 2018.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM