Rôzne Správy

Cyklotrasa okolo historického centra Bratislavy sa stane skutočnosťou

Cyklisti sa už onedlho dočkajú vyznačenej cyklotrasy okolo historického centra Bratislavy. Mesto plánuje začať s realizáciou v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa okolo historického centra Bratislavy sa stane skutočnosťou
5
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia

Dočkali sme sa! Projekt cyklotrasy okolo historického centra mesta, ktorý je rozpracovaný už od roku 2011, sa predsa len uskutoční. Cyklistickí nadšenci by sa po novej trase mohli previezť ešte tento rok.

Realizácia sa začne čoskoro

O plánovanej cyklotrase sme vás informovali takto pred rokom. Projekt chcelo zrealizovať občianske združenie Cyklokoalícia, keďže mesto s návrhom dlhé roky nevedelo pohnúť. Nakoniec sa však magistrát „zobudil“ a historický okruh pre cyklistov vybuduje z vlastných prostriedkov.

„Projekt je momentálne vo fáze pred spustením. Realizácia by sa mala začať už v najbližších dňoch,“ pre Bratislava24.sk povedala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

Kadiaľ povedie okruh

Historický okruh cyklotrasou bude vedený z Hurbanovho námestia cez Kapucínsku a Židovskú ulicu na Rybné námestie, a ďalej cez Paulínyho, Jesenského a Štúrovu ulicu na Námestie SNP a späť na Hurbanovo námestie.

Cyklisti by tak nemuseli prechádzať krížom cez pešiu zónu, čo by predchádzalo zbytočným stretom s chodcami.

Hlavné mesto vyčlenilo v tomto roku na výstavbu a údržbu cyklotrás z rozpočtu viac ako 600 000 eur, čo je takmer dvojnásobok oproti roku 2016. Mesto, ako aj primátor, majú záujem na budovaní cyklotrás, ktoré do veľkomiest ako Bratislava patria a sú dôležitou súčasťou alternatívnej formy dopravy.

Ilustračný obrázok

Cyklotrasa okolo historického centra
5
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM