Rôzne Správy Samospráva

Vo Vajnoroch vznikne nová cyklotrasa. Stavať by sa mohlo začať ešte tento rok

Cyklistickí nadšenci majú v týchto dňoch dôvod na radosť. Vajnory vybudujú na ulici Pri starom letisku novú cyklotrasu.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vajnoroch vznikne nová cyklotrasa. Stavať by sa mohlo začať ešte tento rok
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory

Po cyklopruhu na nadjazde pred Vajnormi, o ktorom sme vás informovali v auguste, vznikne v mestskej časti ďalší kúsok cyklotrasy. Tentokrát na ulici Pri starom letisku.

Cieľ projektu

Vajnory sa neustále snažia zlepšovať cyklodopravu v hlavnom mieste, dôkazom čoho je aj ich nový projekt „Bezpečná a ekologická doprava v regiónoch – Cyklotrasa Pri starom letisku“. Samospráva podala pre tento projekt žiadosť o nenávratný finančný príspevok na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a táto žiadosť im bola schválená.

„Hlavným cieľom projektu je podporiť nemotorovú dopravu v riešenom území a prostredníctvom vybudovania bezpečnej cyklotrasy zvýšiť aj atraktivitu cyklistickej dopravy vo Vajnoroch,“ píše sa na webovej stránke mestskej časti.

Kadiaľ pôjde cyklotrasa

Cyklotrasa prepojí dva už existujúce úseky v celkovej dĺžke takmer 520 metrov od OC Vajnoria po ulicu Východná smerom na Rendez. Cyklotrasa bude riešená prevažne formou cyklopruhov, o ktoré sa rozšíri existujúca cestná komunikácia. Jedine v priestore zastávok MHD “Športové letisko” cyklotrasa povedie v hlavnom dopravnom priestore koridorom pre cyklistov.

Celkové náklady na realizáciu cyklotrasy sú 148 256,04 eur. Ak to počasie dovolí, mestská časť začne s budovaním cyklotrasy ešte tento rok.

Opravená cesta na nadjazde Vajnory aj s novou cyklotrasou
4
Galéria
Zdroj: Bratislava Works
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM