Rôzne Správy

Centrum Bratislavy sa zrejme "obohatí" o nový osempodlažný komplex

Polyfunkčný objekt, ktorý ponúkne byty, kancelárie i obchody, by mal vyrásť na Paulínyho ulici v blízkosti americkej ambasády a Hotela Carlton.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Bratislavy sa zrejme "obohatí" o nový osempodlažný komplex
2
Galéria
Zdroj: Zollion

Hlavné mesto sa neustále rozrastá a výnimkou nie je ani centrum Bratislavy. V blízkej budúcnosti by do panorámy Starého Mesta mohla pribudnúť nová budova.

Nápaditá architektúra budovy

V blízkosti Hviezdoslavovho námestia, za americkou ambasádou, sa pripravuje výstavba komplexu s predbežných názvom Polyfunkčný objekt Paulínyho ulica. Informáciu priniesol portál reality.etren­d.sk.

Podľa investora projektu, spoločnosti Quam, má v srdci Bratislavy „vyrásť ambiciózna viacúčelová budova, ktorá sa svojou nápaditou architektúrou a citlivým osadením do prostredia stane obľúbenou destináciou na bývanie, kultúru a spoločenský život“.

Apartmány, byty aj kancelárie

Investor plánuje postaviť osempodlažný objekt s jedným podzemným podlažím, kde by malo vzniknúť 15 parkovacích miest. Prvé poschodie má poskytnúť priestory pre obchod a služby a na druhom nadzemnom podlaží sú naplánované kancelárske priestory a jeden apartmán.

Ďalšie apartmány majú byť situované na treťom až piatom podlaží a v horných troch poschodiach by mali vzniknúť tri veľkometrážne byty s terasou.

Začiatok výstavby polyfunkčného objektu na Paulínyho ulici zatiaľ nie je známy. Mesto síce súhlasilo s výstavbou, ale územné rozhodnutie projekt ešte nedostal. Problémom boli odvolania, ktoré spôsobili prerušenie konania o územnom rozhodnutí. V týchto dňoch sú už všetky námietky vyriešené a proces sa opäť rozbehol.

Polyfunkčný objekt Paulínyho
2
Galéria
Zdroj: Zollion
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM