Rôzne

Ako ste hlasovali? Najhorším zásahom do vzhľadu mesta je podľa vás rekonštrukcia hotela Danube

Zaujímalo nás, ktorá stavba v Bratislave je podľa vás najškaredšou jazvou na tvári mesta. Vyberali ste zo štyroch projektov.

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Najhorším zásahom do vzhľadu mesta je podľa vás rekonštrukcia hotela Danube
6
Galéria

Hlavné mesto sa rozrastá závratným tempom. Nie všetky stavby a rekonštrukcie budov sa však vydarili. V hlasovaní sme sa vás pýtali, ktorá zo stavieb je podľa vášho názoru najhoršia?

Architektúra „štvrtej cenovej skupiny“

Najhoršie v hlasovaní dopadla rekonštrukcia hotela Danube. „Prst dole“ pre tento nevydarený architektonický počin dalo až 52 percent z vás.

„Na Danube nemá nič! Je najotrasnejší,“ vyjadrila sa v diskusii na facebookovej stránke Bratislava24.sk väčšina z vás. „Prst dole dávam všetkým stavebným úradom, ktoré tieto opachy povolili a aj hlavnej architektke – načo ju máme, ak nemôže regulovať výstavbu týchto opách?“ napísal Peter.

Karolovi sa, naopak, fasáda hotela páči: „Hrozná je tá opacha na Krížnej. Danube sa mi ale páči.“ Karol nazval opachou budovu Proxenta Residence. Trinásťpodlažný vežiak, ktorého podobu developer zverejnil začiatkom leta, leží v tesnej blízkosti projektu Blumentál a na skok je to aj k susedom do novostavieb Steinu 2. Spomínaný vežiak, ktorý sa bude vypínať nad križovatkou na Račianskom mýte, sa nepáči 10 percentám z vás.

Kontroverzná budova Premiére

Hneď po hoteli Danube ste ako najhoršiu stavbu, ktorá „nesadla“ do svojho okolia, ohodnotili projekt Premiére na Šancovej ulici. Nepáči sa viac ako 33 percentám z vás. Ide o kontroverznú stavbu, proti ktorej sa už pred viac ako 2 rokmi zdvihla vlna odporu. Skupina aktivistov, medzi ktorými boli aj bratislavskí poslanci, rozbehla proti stavbe petíciu. Investora vyzvali, aby plánovaný 23-podlažný vežiak zmenšil na osempodlažný. Nakoniec sa však nad Šancovou bude vypínať viac ako 20 podlaží.

„Nechápem, že najprv sa nechajú u nás tieto opachy postaviť do polky stavby, niekedy i celé, a potom sa naraz niekto preberie, že hop, nepáči sa nám to, treba to zastaviť, nepovoliť dostavanie alebo kolaudáciu zastaviť. A čo? Keď videli kompetentní prvotné nákresy a iste i vizualizáciu, ako to, že projekt nezastavili pred dokončením? Alebo si to niekto dopredu zaplatil?“, právom sa na sociálnej sieti rozhorčila Monika.

Projekt Fuxova, ktorý Petržalčanov „víta“ hneď za Starým mostom, sa nepáči iba 5 percentám z vás. Matúšovi medzi nie príliš vydarenými stavbami chýbala „najväčšia bratislavská opacha – Aupark Tower od HB Reavis,“ ktorá zničila výhľad na jedinečnú konštrukciu Mosta SNP.

Proxenta Residence
6
Galéria
Zdroj: Proxenta Residence
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM