Rôzne

Račianskemu mýtu bude onedlho kraľovať vežiak Proxenta Residence

Bratislava porastie do výšky nielen v blízkosti dunajského nábrežia. Na Račianskom mýte by mal už koncom budúceho roka dominovať trinásťposchodový vežiak.

Ilustračný obrázok k článku Račianskemu mýtu bude onedlho kraľovať vežiak Proxenta Residence
6
Galéria
Zdroj: Proxenta Residence

Parcela s celkovou rozlohou 7 árov, na ktorej Proxenta Residence vznikne, patrila kedysi spoločnosti Račianske Mýto, s. r. o. V roku 2007 bola vlastníkom pozemku skupina IPR a od roku 2015 je jeho majiteľom investičná skupina Proxenta. Trinásťpodlažný vežiak, ktorého podobu developer zverejnil začiatkom leta, leží v tesnej blízkosti projektu Blumentál a na skok je to aj k susedom do novostavieb Steinu 2.

Bývanie v centre diania

Kto túži bývať priamo nad križovatkou na Račianskom mýte, môže si vybrať z ponuky 64 dvojizbových bytov a apartmánov s rozlohou od 46,8 do 62 štvorcových metrov. Väčšina z nich bude mať balkón alebo lodžiu. V Proxenta Residence budú okrem bytov aj kancelárie s rozlohou 1 800 štvorcových metrov umiestnené na štyroch spodných podlažiach. So stavbou sa začalo už začiatkom roka, dokončenie je naplánované do konca budúceho roka.

Developer predstavuje záujemcom o bývanie projekt ako „moderné bývanie pre aktívnych ľudí, ktorí chcú byť neustále v centre diania.“ Vyzdvihuje najmä polohu v centre mesta, ktorá obyvateľom rezidencie zabezpečí pohodlný prístup do práce a množstvo zábavy mimo nej.

„Nadčasový, minimalistický vzhľad budovy sa mieša s nostalgickou atmosférou Račianskeho mýta a vytvára príťažlivé mestské bývanie inšpirované súčasnými trendmi. Umiestnenie obytných priestorov na horných podlažiach budovy obyvateľom okrem vynikajúceho presvetlenia prinesie aj očarujúce výhľady ponad strechy Starého Mesta,“ uvádza Proxenta Residence na webovej stránke.

Parkovanie novej generácie

Proxenta Residence sľubuje budúcim obyvateľom a nájomníkom aj bezproblémové parkovanie novej generácie v parkovacích kójach. Auto bude po jeho opustení vodičom zaparkované do parkovacieho boxu v podzemí. Pri odchode si majiteľ auto jednoducho privolá kartou a v smere jazdy opustí parkovaciu kóju. Plne automatizovaný parkovací systém tak vraj „premení parkovanie na komfortný zážitok, ktorý bude vďaka priehľadným stenám kójí prístupný aj náhodným divákom z ulice.“ Kapacita podzemnej garáže je 138 stojísk.

Proxenta Residence
6
Galéria
Zdroj: Proxenta Residence
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM