Rôzne Správy

Centrum Bratislavy sa mení: V blízkosti národnej banky vyrastie moderná stavba Florian Offices

Pohľad z Obchodnej ulice na kostol Blumentál už nebude taký, na aký sme zvyknutí.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Bratislavy sa mení: V blízkosti národnej banky vyrastie moderná stavba Florian Offices
Zdroj: Sallut

Atraktívne centrum Bratislavy láka developerov ako muchy na lep. Ďalšie veľké „veci“ sa chystajú v priestore ulíc Imricha Karvaša, Radlinského, Fazuľovej a Slovanskej. V povoľovacom procese sú tri projekty – jeden bude slúžiť ako kancelárie a dva by mali byť obytné.

Kancelárie

Administratívny objekt s názvom Florian Offices je projektovaný ako stavba čistých tvarov. Vytiahne sa do výšky šiestich podlaží, tri ďalšie podlažia určené najmä na parkovanie by mali byť v podzemí. Budovu spoznáte podľa zaoblených rohov. Nájdu v nej svoje miesto obchodné prevádzky aj reštaurácia. Zvyšok (takmer 10-tisíc metrov štvorcových) bude patriť kanceláriám. Zelená plocha vyrastie v zóne medzi budúcimi budovami. Jej súčasťou bude aj stromová alej.

Dom Slovanská

Ďalšou stavbou, ktorú v lokalite postavia, je polyfunkčný dom Slovanská. Byty zaberú osem nadzemných podlaží, parkovať sa bude na dvoch podlažiach v podzemí. Chýbať nebudú ani tri oddelené priestory pre obchody. V budove by malo nájsť bývanie až 60 budúcich majiteľov bytov, ktorí budú mať k dispozícii balkón či terasu. Väčšina bytov bude menších, do 60 metrov štvorcových. Ráta sa s takmer stovkou parkovacích miest.

Fazuľová s predzáhradkami

Objektom na bývanie, ktorý doplní trojicu nových stavieb, bude Obytný súbor Fazuľová. Budú ho tvoriť dve budovy, z ktorých každá bude mať osem podlaží. Spolu je tam naplánovaných 164 bytov a 67 apartmánov, pribudnú aj tri obchodné priestory. V podzemí medzi nimi bude garáž s tromi podlažiami. Zmestí sa tam aj dvor so zeleňou. Byty na prízemí by mali mať dokonca predzáhradky.

„Všetky tri projekty majú v tejto chvíli vydané kladné záväzné stanoviská a posúvajú sa na územné a následne stavebné konanie na staromestskom stavebnom úrade,“ uvádza portál yimba. Výstavba by sa mohla začať v roku 2022.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM