Rôzne Správy

VIZUALIZÁCIE: Bratislavský downtown sa zahusťuje. V projekte Portum vyrastú najštíhlejšie veže

Ako to už v tejto časti mesta chodí, byty budú určené najmä pre solventnejších zákazníkov.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Bratislavský downtown sa zahusťuje. V projekte Portum vyrastú najštíhlejšie veže
5
Galéria

V rozrastajúcej sa časti Bratislavy pribudnú ďalšie dve veže. Stavebné stroje by sa mohli do zeme zahryznúť už na jeseň, projekt totiž získal územné rozhodnutie.

Najštíhlejšie veže

Projekt Portum, do ktorého popri slovenskom majiteľovi – spoločnosti TK Estate, vstúpil aj český developer TopEstates, vyrastie na rohu Landererovej a Chalupkovej ulice. Budú ho tvoriť dve budovy, z ktorých vyššia vyrastie do výšky 115 metrov (36 podlaží) a nižšia bude mať 97 metrov (30 podlaží). Developer ich predstavil ako "najštíhlejšie veže v Bratislave“. Stavbu doplnia aj nižšie sedem a osempodlažné časti.

Bytov v rámci projektu bude 490, mali by mať až 10 rôznych typov dispozícií, ktoré navrhnú známi českí a slovenskí architekti.

Popri takmer päťsto bytoch projekt zahŕňa aj 11-tisíc metrov štvorcových vybavenosti. Zaparkovať tu bude môcť až 656 áut. Veľkometrážne rezidencie sa budú nachádzať na najvyšších podlažiach. Ako to už v tejto časti mesta chodí, byty budú určené najmä pre solventnejších zákazníkov.

Panorámu mesta by mal Portum zmeniť na prelome rokov 2025 a 2026.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM