Aktualizované KAW Správy Samospráva

VIZUALIZÁCIE: UFO bude mať krásnu spoločnosť. V okolí vyrastú nádherné zelené oázy

Do zeme sa už zahryzli bagre, pripravený je materiál a všetko potrebné na to, aby už o dva mesiace mohli oddychové oázy využívať nielen obyvatelia Podunajských Biskupíc.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: UFO bude mať krásnu spoločnosť. V okolí vyrastú nádherné zelené oázy
5
Galéria

„Nádhera! Krása! Úžasné,“ aj takto komentujú ľudia na sociálnych sieťach vizualizácie k novému projektu zelených oáz, ktoré vyrastú na Medzijarkoch v Podunajských Biskupiciach.

Kvety aj fontána

V blízkosti známeho objektu UFO, medzi panelákmi, vzniknú nádherné miesta na oddych. Ich súčasťou budú kvetinové záhony a príjemné posedenia. Relax bude ako stvorený pre všetky vekové kategórie obyvateľov mestskej časti.

„V našej mestskej časti je stále veľa miest, ktoré už dlhodobo neplnia svoj účel a potrebujú revitalizáciu. Mestská časť v uplynulom roku pripravila projektovú dokumentáciu pre revitalizáciu štyroch jestvujúcich oddychových plôch v rámci sídliska Medzi jarkami,“ informoval na sociálnej sieti starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék.

Oddychové zóny vzniknú v rámci vnútroblokov na uliciach Lotyšská, Bieloruská a Estónska.

Hotové už na jar

Do zeme sa už zahryzli bagre, pripravený je materiál a všetko potrebné na to, aby už o dva mesiace mohli oddychové oázy využívať obyvatelia Biskupíc.

„Navrhované oázy vzniknú na existujúcich betónových plochách, ktoré slúžili ako miesto pre oddych s trávnatými plochami, drevinami a lavičkami. Súčasťou revitalizácie sú búracie a výkopové práce, položenie vodopriepustnej dlažby, konštrukcie, osvetlenie, záhradnícke práce, výsadba drevín a medonosných trvaliek,“ popisuje projekt starosta.

Na záver výstavby osadia prvky drobnej architektúry. „Prosím obyvateľov územia dotknutého rekonštrukciou o trpezlivosť. Verím, že tento projekt okrem zmiernenia dopadu klimatických zmien prispeje aj ku skvalitneniu životného prostredia a tým zlepší kvalitu ich života,“ dodáva starosta na záver.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM