Rôzne Správy

Ďalšia luxusná rezidencia na obzore: Zmení sa na ňu chátrajúca nemocnica na Zochovej

Aj keď byty nebudú pre "bežných smrteľníkov", chvalabohu, že sa zanedbávaná Národná kultúrna pamiatka nerozpadne.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia luxusná rezidencia na obzore: Zmení sa na ňu chátrajúca nemocnica na Zochovej
3
Galéria
Zdroj: A1 Architecture

Nemocnicu na Zochovej opúšťalo množstvo Bratislavčanov v perinke a kočíku. Bola to totiž známa pôrodnica. V posledných rokoch budova však pripomínala dom duchov. Hoci je od roku 1980 Národnou kultúrnou pamiatkou, chátra a pomaly sa rozpadáva.

Dobrá adresa

Zdá sa však, že definitívne nespustne. V blízkej dobe by sa mala premeniť na bytový dom, lepšie povedané – luxusnú rezidenciu. Ako uvádza portál YIM.BA, komplex budov vlastní spoločnosť Zochova 7 s.r.o., spojená s architektom Branislavom Kaliským, spoluautorom Eurovea alebo Blumentalu.

Nadštandardný polyfunkčný komplex bude okrem bývania ponúkať aj občiansku vybavenosť. Dostavať by sa malo nové obytné podkrovie s posuvným prestrešením. Súčasťou komplexu bude aj moderná vstavba, ktorá nadviaže na Zochovu X. V projekte nechýbajú ani podzemné garáže.

Luxusné byty aj galéria

Zatiaľ sa v luxusnom komplexe ráta so 70 bytmi vrátane apartmánov. Vnútroblok by mal byť plný zelene. K službám bude podľa plánov staviteľa patriť raňajkáreň spojená s pekárňou, cukráreň, archív vín a na ploche okolo 900 metrov štvorcových by mala vzniknúť galéria moderného umenia.

Projekt, ktorý čoskoro požiada o územné rozhodnutie a potom aj o stavebné povolenie, vyzerá na prvý pohľad luxusne a taký aj bude. Pravdepodobne sa zaradí medzi najdrahšie v hlavnom meste. Ako uvádza YIM.BA, predaj bytov by sa mal oficiálne spustiť už v prvom kvartáli tohto roka a noví obyvatelia by sa mohli na Zochovu sťahovať už na prelome rokov 2023 a 2024.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM