Kultúra

Bratislavský majáles 2018: Tri dni skvelej hudby, dobrého jedla a bohatého programu

Po roku je tu opäť tradičný bratislavský hudobný festival. Tyršovo nábrežie ožije desiatkami koncertov a mnohými sprievodnými podujatiami, ktoré zavŕši veľkolepý ohňostroj.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský majáles 2018: Tri dni skvelej hudby, dobrého jedla a bohatého programu
18
Galéria
Zdroj: TASR

Skvelá hudba, dobré pivo, kuchárska show, zaujímavé výstavy aj búrlivé diskusie – to všetko je neoddeliteľnou súčasťou každého obľúbeného festivalu. K tomu májovému sa v Bratislave pridá navyše aj športové podujatie a veľkolepý ohňostroj.

Hudba, jedlo, diskusie

Na už 11. ročníku mestského festivalu so vstupom zdarma sa od 4. do 6. mája zabavíte pri hudbe viac či menej známych kapiel a prídu aj overené hudobnícke esá. Dozviete sa, ako varí Európa, čo pre nás znamená naše kultúrne dedičstvo a či existuje niečo také ako „bruselský diktát“. Ani tento rok nebude chýbať kvalitný street food a ani Park pre deti a rodičov.

Hudobný program

Piatok

16:50 Prie100r

18:00 Bad Karma Boy

19:30 Solid Move

21:00 Vec

Sobota

15:15 Pressburger Klezmer Band

16:45 Ľudové Mladistvá

17:55 Walter Schnitzelsson

19:25 Medial Banana

20:50 Polemic

Nedeľa

15:20 Vrbovskí víťazi

16:30 Szidi Tobias & Band

17:50 Jelen

19:20 Jana Kirschner

20:50 Hex

Sprievodný program

Gambrinus Srdcovka

Veľký open air pub nadväzujúci na atmosféru reštaurácií Srdcovka, ktoré sú vlajkovou loďou značky Gambrinus. Očakávajte výborné nepasterizované pivo z tanku s penou hustou ako smotana, pojazdný výčap, virtuálnu prehliadku pivovaru Plzeňský Prazdroj, Kingswood záhradu s osviežujúcim ciderom, sprievodné akcie, darčeky a ešte oveľa viac.

piatok 15:00 až 22:00 hod. / sobota a nedeľa 10:00 až 22:00 hod.

Street Food

Pre hladošov bude pripravených niekoľko desiatok Street Food stánkov s dobrotami od výmyslu sveta. Servírovať sa budú grilované kuriatka alebo tacos, indická a turecká kuchyňa, podpecníky aj bratislavské rožky.

počas celého majálesu

Výstava fotografií

Pravý breh Dunaja – Prezentácia fotografií petržalského rodáka Martina Kleibla, ktorá atraktívnym spôsobom predstavuje menej navštevované časti Bratislavy ako turisticky zaujímavé miesta s viacerými historickými pamiatkami, zaujímavou dobovou architektúrou a možnosťami pre šport a rekreáciu.

počas celého majálesu

Café Európa

Open air kaviareň v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku. Na návštevníkov festivalu čakajú diskusie, kuchárska show, ochutnávka jedál európskych krajín a projekcia filmu „Divoké Slovensko“ režiséra a fotografa Tomáša Hulíka.

sobota 15:30, 17:25, 18:30 hod. / nedeľa 14:00, 16:00, 17:20, 18:30 hod.

Na Slovensku po bruselsky – ovládne nás EÚ?

Existuje niečo také ako „bruselský diktát“? Prečo majú niektorí ľudia pocit, že by sa nám darilo lepšie mimo Európskej únie? Vnímajú Úniu ľudia na Slovensku a v Česku rovnako? Príďte diskutovať o príčinách euroskepticizmu v strednej Európe.

sobota / 17:25 hod.

"Ako varí Európa“ – Kuchárska show Kuchára Pepe a Cookučka

sobota 15:30 a 18:30 hod. / nedeľa 14:00 a 18:30 hod.

Dobré riešenia dopravy v Bratislave?

Diskusia o tom, ako môže Bratislava riešiť problém so zvyšujúcim sa počtom áut a zahusťujúcou sa dopravou? Dozviete sa, prečo v meste nie je metro, kedy bude mať Bratislava nielen schválenú, ale aj naozaj funkčnú parkovaciu politiku a aj to, aké zmeny čakajú bratislavskú MHD. Hosťom diskusie bude primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, moderovať bude Michal Havran.

nedeľa 16:00 hod.

Na halušky mi nesiahaj!

Foodblogerka Anetta Vaculíková a výtvarníčka Ivana Šáteková sa budú rozprávať o tom, čo pre nás znamená naše kultúrne dedičstvo. Rozprúdia aj debatu o tom, čo sú slovenské tradičné hodnoty a kto ich ohrozuje.

nedeľa / 17:20 hod.

Park pre deti a rodičov

V priestore určenom pre najmenších návštevníkov festivalu vystúpia Tony & Tina s tanečnými aj netanečnými hrami s Klaunami. Deti rozveselia aj Komedianti na káře s hrou Rytířské povídání o princi Bajajovi a žonglérskym predstavením. Príde aj Divadlo Spoza Voza s Ružovou rozprávkou a s hrou Ahoj, pán Sova! V nedeľu deti zabavia aj Mici a Mňau interaktívnym divadlom s názvom V lese.

sobota od 15:00 do 19:00 hod. / nedeľa 15:00 do 18:00 hod.

Župná dvadsiatka

Cyklojazda v hobby pelotóne vedúca dvomi okruhmi po dunajskom nábreží, Petržalke, Kopčanoch, ako aj rakúskych obciach Berg a Kitsee.

nedeľa 11:00 / registrácia účastníkov od 10:00 hod. na Tyršovom nábreží

Ohňostroj na Dunaji

nedeľa 21:50 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM