Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Nablýskané veterány, deň otvorených ateliérov aj veselý Bratislavský majáles

Počas nasledujúcich dní bude v našom meste veselo! Prvý máj prinesie prehliadku veteránov aj zákutí Novej Cvernovky, záver týždňa zas skvelú zábavu na majálese.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Nablýskané veterány, deň otvorených ateliérov aj veselý Bratislavský majáles
17
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Stavanie mája v Dúbravke

Aj tento rok sa v Dúbravke bude stavať máj. K práci a príjemnému stretnutiu Dúbravčanov zahrá cimbalová hudba Ľudovienka. V prípade nepriaznivého počasia prebehne stavanie bez kultúrneho programu.

pondelok / 15:00 hod. / pred DK Dúbravka / vstup voľný

Gipsy Kings

V Bratislave sa opäť predstaví svetoznáme zoskupenie francúzskych muzikantov, ktoré má na konte viac ako 20 miliónov predaných albumov, niekoľko ocenení Grammy a hity ako Bamboléo či Volare. Na aprílovom koncerte predstavia aj svoj nový album. Ak sa radi zabávate v rytme flamenca podfarbeného španielskymi vokálmi, bude to pre vás to pravé orechové!

pondelok / Aegon Aréna NTC / vstupenky TU

Veterán Tatra Rely

Pätnásty ročník 1. májovej Veterán Tatra Rely sa uskutoční opäť na Hviezdoslavovom námestí a spanilou jazdou cez mestské časti Bratislavy. Trasa povedie cez Starý most, Petržalku, Most SNP, Karlovu Ves, Devín , Devínsku Novú Ves, Záhorskú Bystricu a cez Železnú studničku do cieľa na Kolibu – Kamzík. Na podujatí sa zúčastní aj KOCR Turizmus regiónu Bratislava, ktorá bude na mieste podávať informácie o atraktivitách a možnostiach trávenia voľného času v bratislavskom regióne.

utorok / 9:00 hod. / štart na Hviezdoslavovom námestí

Lásku nájdete v Ružinove

„Zamilujte sa v Ružinove aj do Ružinova“ je hlavnou myšlienkou organizátorov už 2. ročníka podujatia Zamilovaný Ružinov. I keď tento rok čerešne odkvitli veľmi rýchlo a nie každý stihol svoju lásku spečatiť bozkom pod rozkvitnutým stromom, v novo sa rodiacom parku tak môžete urobiť už tento utorok pod rozkvitnutým májom. Čaká vás tiež pestrý program pre deti aj dospelých. Zacvičte si jogu spolu s TOP trénerom Fredym Ayisim alebo si vybicyklujte smoothie či cukrovú vatu na revolučnom BikeLab.

utorok / 14:00 – 18:00 hod. / park pred Paneurópskou školou / vstup voľný

Nová Cvernovka otvorí dvere ateliérov

Počas prvého májového dňa návštevníkov Novej Cvernovky čaká bohatý a pestrý program. Na svoje si prídu všetci – rodiny s deťmi, mladí aj starší. V čase od 10:00 hod. až do polnoci vám umelci ochotne ukážu svoje výtvory aj pracoviská a postarajú sa aj o občerstvenie. Na ôsmom ročníku mestského festivalu dvere otvorí až 50 kreatívnych ateliérov, hudobných štúdií a tvorivých dielní.

utorok / od 10:00 hod. / Nová Cvernovka

Argentínsky večer s Opus Cuatro

Koncert argentínskej kapely Opus Cuatro pri príležitosti 50. výročia jej vzniku. Po dvojhodinovom koncerte vás čaká tango tančiareň pod taktovkou DJ Zuzany Smékalovej.

streda / 19:00 hod. / Ateliér Babylon / vstupenky TU

Bratislavský majáles

Už 11. ročník mestského otvoreného festivalu na dunajskom nábreží v Bratislave s voľným vstupom a bohatým sprievodným programom. Tri dni plné koncertov a ďalších podujatí vyvrcholia krásnym ohňostrojom nad Dunajom. Podrobný program nájdete TU.

piatok od 15:00 hod. až nedeľa / Tyršovo nábrežie / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM