Kultúra

Pálfiovský kaštieľ v Malackách otvorí sezónu prvého mája

Vstup na prehliadky do kaštieľa bude počas podujatia Prvomájové Malacky zdarma! Po prehliadke odporúčame prejsť sa jarným zámockým parkom.

Ilustračný obrázok k článku Pálfiovský kaštieľ v Malackách otvorí sezónu prvého mája
5
Galéria
Zdroj: malacky.sk

Pálfiovský kaštieľ otvorí svoje brány už prvého mája, a to počas Prvomájových Malaciek, kedy sa obyvatelia i návštevníci mesta stretnú v Zámockom parku pri bohatom kultúrnom programe a skvelom občerstvení.

Sezóna začína!

Pripravené budú prehliadky so sprievodcami, počas ktorých spoznáte históriu mesta a okolia. Nebudú chýbať zaujímavosti v interiéri kaštieľa a na novej výstave Mestského centra kultúry – Múzea Michala Tillnera a Štátneho archívu v Bratislave sa bližšie zoznámite s Pálffyovcami a ich osudmi v spojitosti s prevratným rokom 1918.

Prvá prehliadka sa začína o 10:00 hod. a pokračovať budú každú polhodinu až do 16:30 hod. Vstup na prehliadky počas podujatia je zdarma. Tí, ktorí to nestihnú počas Prvomájových Malaciek, môžu kaštieľ navštíviť počas celej sezóny, ktorá potrvá do konca septembra.

Otváracie hodiny máj – september

streda – piatok 10:00 – 12:00 hod., 14:00 – 17:00 hod.

sobota – nedeľa 14:00 – 18:00 hod.

Vstupné na prehliadku kaštieľa s výkladom: dospelí – 2 eurá, deti od 6 rokov, študenti, dôchodcovia, ZŤP – 1 euro.

Malacký kaštieľ

Pálfiovský rodový kaštieľ bol vznešeným sídlom urodzeného rodu, františkánskym internátom, socialistickou nemocnicou, vojenským skladom i príbytkom pre bezdomovcov.

Pôvodnými majiteľmi kaštieľa bol zemepanský rod Pálfi. Posledným zemepánom bol Mikuláš XIII. Pálfi, ktorý sa narodil v roku 1861 v Malackách a zomrel v roku 1935 v Marcheggu. Od roku 2007 patrí mestu Malacky, ktoré ho postupne rekonštruuje a sprístupňuje verejnosti. Za to už získalo aj ocenenie Ministerstva kultúry SR.

Kaštieľ v Malackách
5
Galéria
Zdroj: malacky.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM