KAW Rôzne Správy

Bratislavčania opäť môžu prežiť noc na strome. Čo všetko originálne domčeky ponúkajú?

Od polovice mája si môžeme znova dopriať netradičný zážitok. Noc v domčeku na strome umožní vnímať les všetkými zmyslami a hlbšie spoznať prírodu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania opäť môžu prežiť noc na strome. Čo všetko originálne domčeky ponúkajú?
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

V bratislavských mestských lesoch sa ukrývajú dva domčeky na strome. Jeden v Kačínskej doline a druhý v lokalite Dlhé lúky, v lese nad studničkou Pod Dubmi. Obom domčekom sa počas uplynulej sezóny darilo výborne. Koronavírus trocha „zabrzdil“ ich tohtoročné otvorenie. Od polovice mája sa však opäť môžete ubytovať v korune stromov.

Domček na Kačíne

Do domčeka na Kačíne sa dostanete točitým schodiskom. Je určený maximálne pre tri osoby vrátane detí. V domčeku je manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko. Sú v ňom k dispozícii matrace aj periny. Voda je pripravená v bandaskách, suchá toaleta je vo vzdialenosti 20 metrov od domčeka. S elektrinou však nerátajte. Asi 50 metrov od domčeka je k dispozícii altánok a ohnisko na opekanie. Terasa je zabezpečená zábradlím a ochrannou sieťou.

Bývanie na dube

Domček v lokalite Dlhé lúky je postavený na duboch, vo výške zhruba štyri metre nad zemou. Je o niečo väčší ako prvý domček na Kačíne a je určený pre štyri osoby. Nájdete tam manželskú posteľ a jednu poschodovú posteľ. Na jeho výrobu bolo použité drevo z borovice, smreku a smrekovca. Výstavba stála 19-tisíc eur. Domček je situovaný vo svahu, v blízkosti je malá lúka, studnička a piknikové miesto s ohniskom.

Domčeky budú opäť otvorené

Ak máte chuť relaxovať v lone prírody a započúvať sa do zvukov lesa, domčeky môžete navštíviť opäť od 16. mája.

„Pobyty budú zatiaľ možné v utorky, štvrtky a soboty, pričom po každom ubytovaní prebehne dezinfekcia. Aktuálne máme domček na strome v lokalite Dlhé lúky (kapacita 4 osoby), na Kačíne (3 osoby) a ešte nový domček taktiež na Kačíne, cca 150m od toho pôvodného (4 osoby),“ uvádzajú mestské lesy na sociálnej sieti.

Za jednu noc v domčeku zaplatíte 100 eur (za celý domček). Nezabudnite si zbaliť baterku, v domčeku vás totiž čaká romantika bez vody a elektriny. Domček si môžete rezervovať na adrese peter.pivko@mlba.sk, kde vám poskytnú podrobné informácie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM