KAW Rôzne Správy

Na Kamzíku pribudne ďalšie skvelé miesto, kde sa dá parádne vyšantiť

Nová prekážková dráha v obľúbenej oddychovej lokalite zaujme rôzne vekové skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Na Kamzíku pribudne ďalšie skvelé miesto, kde sa dá parádne vyšantiť
5
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva

Na Kamzíku sa stále niečo deje. Po úpravách chodníkov a bezbariérovom prístupe pre vozičkárov a rodičov s kočíkmi je tu projekt, ktorý poteší najmä deti. A nielen tie najmenšie.

Ihrisko z prírodného materiálu

V priestore starého známeho a mimoriadne obľúbeného ihriska vzniká prírodné „šantisko“. Tvoria ho drevené prvky upevnené tak, aby preverili pohybové zručností detí aj tínedžerov. Nájdu tam rôzne druhy prírodných prvkov – drevené pníky a lávky, preliezačky, či lezeckú vežu z dubových kmeňov.

„Ide o pilotný projekt takéhoto šantiska v mestských lesoch. Zatiaľ čo klasické farebné ihriská sú určené najmä pre menšie deti, takáto prekážková dráha zaujme rôzne vekové skupiny. Na šantisku je možnosť rozvíjať svoju motoriku (poskákať si na pníkoch, loziť po kmeňoch stromov alebo vyliezť na vežu z dreva.), doslova si ohmatať prírodné materiály a zároveň rozvíjať fantáziu,“ informoval na sociálnej sieti jeden z autorov projektu – Jakub Mrva.

Podľa organizácie Mestské lesy v Bratislave realizácii „šantiska“ prechádzalo dôkladné plánovanie celého priestoru aj jednotlivých atrakcií, študovanie noriem, výber vhodného dreva a stromov. „Všetky prvky vyrábame zo stromov a z dreva, ktoré sme získali z našich lesov,“ uviedli MLB na sociálnej sieti.

Ihrisko "šantisko" na Kamzíku
5
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM