Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Október štartuje medzigeneračným festivalom

Pred nami je nový mesiac a s ním aj množstvo podujatí. Stretnú sa generácie, milovníci fotografie i tí, ktorých bavia knihy.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Október štartuje medzigeneračným festivalom
18
Galéria
Zdroj: pixabay

PremenaVR

PremenaVR: Otvorenie s autorom Reinerom Stachom. Autor 3-dielneho životopisu Franza Kafku otvára celomesačnú akciu, na ktorej sa návštevníci Goetheho inštitútu môžu ocitnúť v koži Gregora Samsu, hrdinu najslávnejšej poviedky Premena od Franza Kafku. Pomocou virtuálnej reality si vyskúšajú, aké to je, zobudiť sa ako obrovský hmyz.

Individuálne virtuálne prehliadky: pracovné dni od 14:00 – 18:00, streda do 19:00. VR prehliadka trvá 5 minút, virtuálne interview s Reinerom Stachom 20 minút. Inštalácia je v nemeckom, českom a anglickom jazyku. Viac info nájdete TU.

pondelok / Goetheho inštitút / 18:00 hod / vstup voľný

Kytica pozdravov

Petržalský SeniorFest: Kytica pozdravov, otvorenie XI. ročníka festivalu. účinkuje: Metropolitný orchester Bratislava, moderuje: Ľudmila Farkašovská a Roman Pálka. Na podujatie je nutné si vyzdvihnúť voľnú vstupenku v pokladni DK Zrkadlový háj.

pondelok / Dom kultúry Zrkadlový háj / 16:00 hod / vstup voľný

Fotopondelok

Fotopondelkové stretnutia fotografov a priaznivcov fotografie sú živé tematicky zamerané vstupy, počas ktorých fotografi rôznych žánrov a zamerania diskusnou formou predstavia svoju aktuálnu tvorbu.

pondelok / SNG / 19:00 hod / vstup voľný

Novotvar 2018 – Medzinárodný literárny festival

Tretí ročník festivalu Novotvar, ktorý si kladie ambíciu predstavovať to najzaujímavejšie z aktuálnych trendov v súčasnej domácej i zahraničnej literatúre.

streda – sobota / Bratislava / konkrétne časy a miesta nájdete TU

Old’s Cool Bratislava 2018

Zoberte za ruku.....koho­koľvek, a príďte spolu na medzigeneračný festival Old's Cool Bratislava 2018, ktorý sa v rámci svojho 6. ročníka po druhýkrát predstaví okrem českých miest aj na Slovensku.

Čaká na vás výborný program, zaujímaví hostia a záruka dobrej nálady v netradičnom prepojení staršej a mladšej generácie. Jednoducho, bude to cool.

štvrtok – sobota / SNG, Satori Stage / vstup voľný / časy a program nájdete TU

Zdroj: citylife.sk, ilustračné foto: pixabay

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM