KAW Rôzne Správy

Autobus MHD vás priblíži k prírode: Do lesoparku bude premávať ďalšia linka

Magistrát dúfa, že nová linka prispeje k nižšej miere používania áut v lese, kde sú parkovacie kapacity veľmi obmedzené.

Ilustračný obrázok k článku Autobus MHD vás priblíži k prírode: Do lesoparku bude premávať ďalšia linka
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak obľubujte prechádzky v Krasňanoch a radi si to vyšliapete po Peknej ceste až hore k horárni, zrejme viete, aká je na danom úseku situácia s autami. Už niekoľko mesiacov je síce sprístupnená a pekne upravená pešia trasa cez bývalý Muničák. Tá sa však nižšie opäť pripája na cestu, ktorá býva najmä počas víkendov plná parkujúcich áut a bicyklov. Nerobíte tak nič iné než, že ustupujete ďalším vozidlám, ktoré sa tlačia hore.

MHD do lesa

Od 27. marca však pribudne ďalšia alternatíva, ako sa dostať k Horárni a naspäť dole do Krasňan. Magistrát na svojej webovej stránke informoval o tom, že od spomínaného termínu zavedie bratislavský dopravný podnik (DPB) novú linku MHD č. 154. Autobus bude premávať počas voľných dní a umožní pohodlné spojenie Horárne Krasňany s električkami na Peknej ceste.

Trasa linky 154

Nový spoj bude spájať zastávky Hubeného (zastávka umiestnená pred supermarketom na Peknej ceste) – Slanec – Muničné sklady – Horáreň Krasňany. Linku bude obsluhovať nízkopodlažný autobus, do ktorého bez problémov nastúpia aj zdravotne znevýhodnení a rodičia s kočíkmi.

Nová linka MHD k Horárni Krasňany sa bude otáčať cez Hubeného a Cyprichovu. „Veríme, že to prispeje k nižšej miere používania auta v lese, kde sú parkovacie kapacity veľmi obmedzené,“ uvádza magistrát.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM