KAW Správy Samospráva

Ako v Benátkach: Obrovská mláka pri nemocnici komplikuje prejazd aj záchranárom

Problém trápi nielen Petržalčanov už dlhé roky. Najhoršia situácia je na mieste vtedy, keď sa roztopí sneh alebo prší.

Ilustračný obrázok k článku Ako v Benátkach: Obrovská mláka pri nemocnici komplikuje prejazd aj záchranárom
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Obrovská kaluž na ceste pod nadjazdom pri nemocnici na Antolskej ulici v Petržalke komplikuje život ľuďom, ktorí smerujú na vyšetrenie aj čo je horšie, aj záchranárom.

Nešťastne navrhnutá cesta

Mláka je na prvý pohľad hlboká a vodiči majú obavu cez ňu prejsť. Niektorí sa otočia, pretože nevedia odhadnúť jej hĺbku, iní to risknú a brodia sa vodou.

Keďže je jama v tesnej blízkosti Chorvátskeho ramena, najhoršia situácia je na mieste vtedy, keď sa roztopí sneh alebo prší. „V tomto prípade je dôvodom zdržania vody v podjazde, ako najnižšieho bodu, stečenie zrážkových vôd, ktoré je spôsobené topiacim sa snehom a dažďom,“ informoval Bratislava24 hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

Ako ďalej vysvetlil, podjazd je postavený pod úrovňou Chorvátskeho ramena a komunikácia na tomto mieste je celkovo zle navrhnutá. „Pomohlo by možno zvýšenie cesty, určite to však nebude jednoduché,“ dodal hovorca.

Hľadajú riešenie

Bratislava24 sa obrátila na hlavné mesto, keďže z MČ Bratislava-Petržalka nás informovali, že komunikácia, na ktorej sa jama s kalužou nachádza, je vo vlastníctve Generálneho investora Bratislavy.

„Ide o dlhodobý problém, nakoľko komunikácia bola vybudovaná ešte v minulosti (1998) na nevysporiadaných pozemkoch, a preto je dodnes neskolaudovaná,“ vysvetlila Bratislava24 hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. Predmetná komunikácia nie je momentálne evidovaná v majetku mesta, ani zaradená v sieti miestnych komunikácií.

Zdá sa však, že sa črtá svetlo na konci tunela. „Naším cieľom bude čo najskôr sprocesovať jej prevzatie do majetku mesta, aby sme mohli podniknúť potrebné kroky k vyriešeniu tejto situácie,“ informovala o plánoch hlavného mesta Rajčanová.

Mohlo by vás zaujímať

Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM