KAW Rôzne Správy

Na ramene sa korčuľujú húfy detí. Jedného muža však len s veľkým šťastím zachránili spod ľadu

Hrúbka ľadu nemusí byť pozdĺž celého ramena rovnaká, a preto nie je obozretnosti nikdy dosť.

Ilustračný obrázok k článku Na ramene sa korčuľujú húfy detí. Jedného muža však len s veľkým šťastím zachránili spod ľadu
7
Galéria

Teplota už niekoľko dní klesá pod nulu a tak množstvo ľudí vytiahlo korčule a hor sa na zamrznuté jazerá. Výnimkou nie sú ani Petržalčania a ich ratolesti. Na polozamrznutý Veľký Draždiak si zatiaľ netrúfli, no v húfoch sa vybrali športovať na Chorvátske rameno.

Zradný ľad

Desiatky šantiacich detí sa korčuľujú odušu a v zápale šantenia si často ani nevšimnú, že ľad nie je všade rovnako pevný. „Na niektorých miestach doslova podozrivo puká,“ podelila sa o svoju skúsenosť s Bratislava24 jedna z korčuľujúcich dám.

Na to, že ľad je zradný, upozorňuje aj mestská časť. „Hrúbka ľadu nemusí byť pozdĺž celého ramena rovnaká, a preto nie je obozretnosti nikdy dosť,“ informovala na sociálnej sieti Petržalka.

V ohrození života

Varovaním je aj prípad, ktorý sa stal v noci zo soboty na nedeľu (14. 2.). Pod ľad sa prepadol neznámy muž, ktorého zachránil náhodný okoloidúci a hneď potom privolal políciu. „Pohotový oznamovateľ pomohol mužovi dostať sa z ľadovej vody. Po príchode na miesto ich už oboch hliadka mestskej polície našla na brehu. Zachránený muž bol však úplne premočený a premrznutý. Nakoľko sa nočné teploty pohybovali hlboko pod nulou, vznikla obava z ohrozenia jeho života a zdravia,“ uvádza na sociálnej sieti bratislavská mestská polícia.

Policajti muža hneď previezli na ošetrenie do nemocnice na Antolskej ulici. „V súvislosti s týmto prípadom, by sme zároveň chceli apelovať na ľudí, aby pri korčuľovaní alebo inom pohybe na zamrznutých vodných plochách dbali na zvýšenú opatrnosť a ľad nepodceňovali, môže byť totiž zradný,“ upozorňuje polícia.

Nočný telefonát na linku 159☎️ nasmeroval mestských policajtov k brehom Chorvátskeho ramena, kde sa mal pod ľad...

Posted by Mestská polícia Bratislava on Sunday, February 14, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM