Dominika Pacigová Rôzne

Adela Ondrejovičová ovládla svet, stala sa majsterkou sveta v body fitness

Po rozdelení profesionálok na americkú a európsku vetvu sa jej nesmierne darí. Kráľovná Slovenska v body fitness zbiera úspech za úspechom.

Ilustračný obrázok k článku Adela Ondrejovičová ovládla svet, stala sa majsterkou sveta v body fitness
7
Galéria
Zdroj: Archív Adely Ondrejovičovej

Adela Ondrejovičová získala počas svojej doterajšej kariéry viacero cenných trofejí. Je päťnásobnou majsterkou sveta, trikrát triumfovala na majstrovstvách Európy, šesťkrát na majstrovstvách Slovenska. Darilo sa jej aj na ďalších súťažiach, ako napríklad Arnold Classic, víťazstvami sa trikrát kvalifikovala na najväčšiu súťaž vo fitness svete Olympia. Súťaží vo federácii IFBB Elite PRO, kde si v uplynulom roku vybojovala titul majsterky sveta.

Posilňovanie si zamilovala

Spočiatku sa venovala ľahkej atletike, neskôr sa však zranila. Cestu si našla k posilňovaniu, ktoré si zamilovala. „Prvú súťaž som absolvovala už po dvoch mesiacoch tréningov. Bolo to skoro, ale umiestnila som sa na šiestom mieste, čo ma povzbudilo,“ zaspomínala na svoje začiatky v juniorskej kategórii.

Bratislavské fitness centrum, kde sa pripravuje na súťaže, sa stalo jej druhým domovom. „Pred súťažou mávam dvojfázové, niekedy aj trojfázové tréningy. Prepájam silové tréningy s kardiom,“ vysvetlila a dodala, že v Bratislave pôsobí aj ako fitness trénerka.

Čínu si užila

V čínskom Pekingu sa koncom roka 2018 uskutočnili historicky prvé IFBB Majstrovstvá sveta Elite PRO. Po zisku titulu majsterky sveta zvíťazila aj na pohárovej súťaži Elite PRO Bejing. Na konto si pripísala ôsme víťazstvo. „Človek, ktorý nesúťaží, si to pravdepodobne nevie predstaviť, ale pred majstrovstvami som bola neskutočne vyhladovaná. Posledný tréning som išla bez vody, cukrovala som mäsom, vajcami či brokolicou. Po súťaži som si dopriala čokoľvek. Po týždni som sa však vrátila k zdravej strave a tréningom,“ uviedla s tým, že ju zisk ôsmich prvenstiev v predošlom roku nesmierne potešil.

Do Číny vycestovala prvýkrát. Navštívila aj známe miesta. „Navštívili sme napríklad Veľký čínsky múr či Zakázané mesto. Cesty sú však nákladné, profesionáli si ich hradia sami,“ povedala.

Momentálne sa už pripravuje na novú sezónu. Prvá súťaž ju čaká 6. apríla. „Aj v roku 2019 by som chcela zvládnuť osem súťaží. Opäť vycestujem na majstrovstvá sveta do Číny. Verím, že sa mi podarí obhájiť si titul,“ uzavrela Adela Ondrejovičová.

Adela Ondrejovičová
7
Galéria
Zdroj: Archív Adely Ondrejovičovej
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM