Rôzne

V Bratislave bude prvá interaktívna konferencia o živote bez odpadu na Slovensku

Život bez odpadu neznamená obmedzovať sa či žiť v lese ako hipisák. Presvedčí vás o tom Bea Johnson, autorka bestselleru Zero Waste Home.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave bude prvá interaktívna konferencia o živote bez odpadu na Slovensku
8
Galéria

V Bratislave sa po prvýkrát uskutoční konferencia o živote bez odpadu na Slovensku. Pozvanie prijala aj hlavná tvár Zero Waste hnutia Bea Johnson, ktorá neprodukuje odpad už 10 rokov!

Odpad v každodennom živote

Na Slovensku sa ročne vyprodukujú takmer dva milióny ton komunálneho odpadu, čo predstavuje takmer kilogram denne na každého jedného z nás. Z tohto množstva sa vytriedi a zrecykluje len 12%, zvyšok končí na skládkach a zamoruje naše životné prostredie.

Konferencia o živote bez odpadu Slovakia Going Zero Waste má za cieľ nasmerovať Slovensko k zníženiu množstva vyprodukovaného odpadu, jeho dôslednému triedeniu a lepšiemu zhodnocovaniu. Na konferencii sa predstaví 12 rečníkov v troch tematických blokoch. Budú sa venovať témam ako bezodpadovosť v každodennom živote, ako neplytvať jedlom či zero waste v biznise.

Deň plný informácií zo všetkých oblastí zero-waste prinesie aj bohatý program medzi prednáškovými blokmi, medzi iným aj bezobalové nákupy.

9 rokov bez odpadu

Na konferencii vystúpi aj hlavná tvár Zero Waste hnutia Bea Johnson. Inšpirovala celosvetové hnutie ľudí snažiacich sa o život bez odpadu, pričom sama so svojou rodinou žije bezodpadovo už viac než desať rokov. Skúsenosti so životom bez odpadu spísala na blogu a v knihe Zero Waste Home, ktorá sa okamžite stala bestsellerom a bola preložená do 21 jazykov. V prednáške sa podelí o svoj príbeh a skúsenosti s bezodpadovým životom.

V rámci bloku Ako neplytvať jedlom vystúpi napríklad Alexandra Kolárik z Iniciatívy Free Food, ktorá dlhodobo upozorňuje na problém plytvania jedlom naprieč celým potravinárskym reťazcom – od pestovateľov, cez dodávateľov, obchody, až po konečných spotrebiteľov. Alexandra porozpráva o tom, koľko jedla sa na Slovensku a v Európe každoročne vyhodí, aká je na Slovensku legislatíva a čo treba v tomto smere zmeniť.

Kompletný program konferencie nájdete TU.

Konferencia je určená pre širokú verejnosť, samosprávy aj tvorcov legislatívy o odpadoch. Podujatie bude moderovať Slávka Halčáková.

5. máj / 8:00 – 17:30 hod. / Aula Ekonomickej univerzity v Bratislave / cena vstupenky 35 eur

Bezobalové drogérie
8
Galéria
Zdroj: Ecoterra
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM