Rôzne

Žiadne plasty! Na novembrovom Street Food Parku budeme starostlivo recyklovať odpad

Zabudnite na plastové obaly, tácky, príbory, poháre či tašky! Na novembrovom Street Food Parku sa napapáme z kompostovateľného riadu.

Ilustračný obrázok k článku Žiadne plasty! Na novembrovom Street Food Parku budeme starostlivo recyklovať odpad
5
Galéria
Zdroj: Street Food Park

Materiály prírodného pôvodu, napríklad drevo, kovy, bavlna, koža a iné, sme postupne nahradili lacnejším materiálom – plastom. Na trhu sa vyskytuje v rôznych podobách a nepriaznivo vplýva na ľudský organizmus, znečisťuje životné prostredie.

Plasty sú jedným z najhoršie recyklovateľných materiálov a najviac zaťažujú životné prostredie.

Sú všade okolo nás. Obaľujú potraviny, ktoré jeme, šaty, ktoré si obliekame, hračky, s ktorými sa naše deti hrajú a stretávame sa s nimi aj v dopravných prostriedkoch a pod. Sú jednoducho všade.

Novinka na Street Food Parku

Našťastie je stále viac ľudí, ktorým záleží na životnom prostredí. Medzi takých patria aj organizátori obľúbeného Street Food Parku. „Záleží nám na tom, aký je ekologický dopad nášho eventu. Počas novembrového Street Food Parku sme sa preto po vzore jedinečného podujatia DOBRÝ TRH rozhodli redukovať množstvo odpadu, ktoré vzniká na Street Food Parku. Budeme starostlivo triediť, kompostovať, používať kompostovateľný riad a neplýtvať baliacim materiálom,“ informujú organizátori na sociálnej sieti.

Novembrové hodovanie pred Starou tržnicou bude teda zdravšie a ekologické. Na plastové obaly, tácky, príbory, poháre či tašky zabudnite! Riad, ktorý budú predajcovia využívať, bude vyrobený z cukrovej trstiny a kukuričného škrobu, bude teda kompostovateľný.

Pred Starou tržnicou nájdete aj dve recyklačné stanice, na ktorých budú vyškolení dobrovoľníci pripravení vysvetliť, ako triediť odpad do jednotlivých košov. „Všetkým návštevníkom podujatia vopred ďakujeme za spoluprácu a trpezlivosť pri triedení odpadu. Táto aktivita je pre nás všetkých.“

Na novembrovom Street Food Parku (22. – 25. november) sa môžete tešiť na Trhance jak párance, Salt'n'Pepa Foodtruck, InTempo snack, Burrito Fellas, Twister Bakery či UNAS Bistro, ktorí si pre vás pripravili špeciálne sviatočné menu – vianočný sweet-chilli burger.

od stredy do soboty / od 12:00 do 22:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Novembrový Street Food Park
5
Galéria
Zdroj: Dobrý trh FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM