KAW Správy Samospráva

Tržnica na Trnavskom mýte sa mení k lepšiemu. Už hľadá aj nových nájomníkov

Obľúbené miesto Bratislavčanov bude snáď už onedlho opäť lákať k nákupom čerstvej zeleniny, ovocia, kvetov a ďalšieho tovaru.

Ilustračný obrázok k článku Tržnica na Trnavskom mýte sa mení k lepšiemu. Už hľadá aj nových nájomníkov
10
Galéria

Tržnica na Trnavskom mýte, ktorá roky patrila k obľúbeným zastávkam Bratislavčanov po ceste z práce či v sobotu pri nákupoch, sa v poslednom období dosť vyľudnila. Postupne by však mala nabrať „nový dych“ a zmeniť sa na moderné trhovisko.

Noví nájomcovia aj mestská polícia

Malé zmeny už badať aj zvonku. Odstavená je veľká obrazovka, ktorá by mala zmiznúť. Ako sme vás pred pár dňami informovali, poslanci aktuálne pripravujú návrh, na základe ktorého má samospráva legálne odstrániť celú obrazovku. Malo by o ňom rokovať Miestne zastupiteľstvo Nového Mesta na najbližšom zasadnutí.

Novomestský Ekopodnik postupne v tržnici odstraňuje ďalší vizuálny smog. „Pokračujeme v odstraňovaní prázdnych stánkov ´dizajnových kúskov´ v Tržnici, popri tom odstraňujeme nelegálne reklamy od výmyslu sveta, ktoré tu rokmi pribudli,“ približuje na sociálnej sieti Ekopodnik.

Opravené sú aj schody, ktoré boli v zlom technickom stave. Spevnili ich betónom a natreli červenou farbou.

Do Tržnice už hľadajú aj nových nájomcov a je možné, že priamo v budove pribudne aj stanica mestskej polície. Na poslednom zastupiteľstve riaditeľ Ekopodniku poprosil poslancov, aby schválili uznesenie na zriadenie takejto stanice.

👨‍🔧 Pokračujeme v odstraňovaní prázdnych stánkov "design-ových kúskov" v Tržnici, popri tom odstraňujeme nelegálne...

Posted by Ekopodnik - Bratislava Nové Mesto on Tuesday, September 29, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM