ESL Správy Samospráva

Veľkoplošnú obrazovku na tržnici vypli: Dokedy tam bude mátať?

Nové Mesto postupne odstraňuje vizuálny smog na Trnavskom mýte.

Ilustračný obrázok k článku Veľkoplošnú obrazovku na tržnici vypli: Dokedy tam bude mátať?
Zdroj: Tomáš Korček

Po tom, ako samospráva odstránila z tržnice na Trnavskom mýte nelegálne billboardy, sa teraz odhodlala aj k ďalšiemu kroku. Vypla veľkoplošnú obrazovku, ktorá vysielala reklamné spoty.

„Obrazovka, ktorá roky kazila vzhľad tržnice a okolia, a taktiež znepríjemňovala život viacerým Novomešťanom svietením v noci, je vypnutá,“ uviedol miestny a mestský poslanec za Nové Mesto Tomáš Korček.

Nevýhodná zmluva?

Odstránenie obrazovky žiadali miestni poslanci už dávnejšie, no vtedy márne. Tomáš Korček tvrdí, že bývalé vedenie Ekopodniku napriek výzvam podpísalo zmluvu s firmou, ktorá obrazovku prevádzku, na ďalších 5 rokov.

„Po nástupe nového riaditeľa Ekopodnik – Bratislava Nové Mesto Vladimíra Mikuša sme sa začali spoločne s ním, predsedom komisie pre Tržnicu Liborom Gašpierikom a predsedom komisie pre činnosť Ekopodniku Richardom Mikulcom zaoberať viacerými uzavretými nevýhodnými zmluvami. Jednou z nich bola aj zmluva s prevádzkovateľom obrazovky,“ dodal poslanec.

Zmluva sa podľa neho nedala predčasne vypovedať, no využili to, že prevádzkovateľ neplatil včas nájomné a tak obrazovku zatiaľ vypli.

Rozhodne zastupiteľstvo

Poslanci teraz pripravujú návrh, na základe ktorého má samospráva legálne odstrániť celú obrazovku. Malo by o ňom rokovať Miestne zastupiteľstvo Nového Mesta na najbližšom zasadnutí. Ďalšie prvky, ktoré stále sú na tržnici, by mali zmiznúť tiež.

„Rám, na ktorom bola donedávna nelegálna reklama na pivo, bude podľa prísľubu prevádzkovateľa reštaurácie odstránený do dvoch týždňov a reklamu na lekáreň budeme riešiť pri príprave novej nájomnej zmluvy,“ uzavrel Tomáš Korček.

PREVÁDZKA VEĽKOPLOŠNEJ OBRAZOVKY NA TRŽNICI SKONČILA. Obrazovka📺 na streche Tržnice, ktorá roky kazila vzhľad Tržnice...

Posted by Tomáš Korček - váš poslanec za BA - Nové Mesto on Saturday, September 19, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM