Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Ako budú otvorené obchody a kde ešte zoženiete kapra?

Uplynulý týždeň sa niesol v predvianočnej atmosfére. Zaujalo vás, ako budú otvorené obchody, kde zoženiete kapra, ale i akými prezývkami častovali Bratislavčanov.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Ako budú otvorené obchody a kde ešte zoženiete kapra?
11
Galéria
Zdroj: TASR

Kde v Bratislave a okolí zoženiete kapra?

Vyprážaný kapor patrí k tradičným vianočným jedlám. Mnohí si slávnostný stôl bez neho nevedia predstaviť. Niektorí obchodníci od predaja živých zvierat upustili. Stále sa však ešte nájdu obchodné reťazce či menší predajcovia, ktorí ostali verní tradícii.

Kde v priebehu týždňa ponúkali a kde ešte ponúkajú symbol Vianoc sa dozviete tu:

Bratislava prišla o skvelú reštauráciu

Reštaurácia Modrý dom na Roľníckej ulici bola pýchou Vajnôr. Pri dobrom jedle a kvalitnom víne sa tam stretávali rodiny, priatelia či firemné kolektívy. Kuchyňu Modrého domu preslávil široký výber typických slovenských jedál, ale aj pochúťky medzinárodnej kuchyne či široký výber slovenských vín z rôznych vinohradníckych oblastí. Dlhoročný majiteľ reštaurácie Rudolf Mikuš oznámil na sociálnej sieti, že viacero rôznorodých faktorov vyústilo do jeho rozhodnutia ukončiť prevádzkovanie reštaurácie Modrý dom vo Vajnoroch.

Viac o obľúbenom Modrom dome sa dozviete tu:

Akými prezývkami častovali obyvateľov hlavného mesta?

Obyvatelia hlavného mesta sú na častovanie prezývkami už odolní. Vlastivedný sprievodca po hlavnom meste a spolutvorca mapy kultových miest M_P_ BA z iniciatívy Prešpurčina ešče nezgegla Ivor Švihran prezradil, ktorými Bratislavčanov častovali najviac.

O aké prezývky išlo sa dozviete tu:

Otváracie hodiny obchodov, nákupných centier a kín

Pripravte sa s nami na sviatky. Zistili sme otváracie hodiny najväčších supermarketov a nákupných centier počas vianočných sviatkov za vás.

Otváracie hodiny si môžete pozrieť tu:

Matúš Vallo bude zarábať 5316 eur mesačne

Nový bratislavský primátor Matúš Vallo bude zarábať mesačne 5316 eur. Plat v takejto výške mu schválili mestskí poslanci na svojom stredajšom rokovaní s účinnosťou od 7. decembra, keď Vallo prevzal vedenie hlavného mesta.

Viac sa dozviete tu:

TOP 5 tém týždňa
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM