Rôzne Správy

TOP 5 článkov roku 2022, ktoré vás zaujali najviac: Bratislavské "safari" aj desivý zvuk sirény

Máme za sebou ďalší rok a tak nastal čas bilancovať. Na ktoré správy naši čitatelia klikali najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 článkov roku 2022, ktoré vás zaujali najviac: Bratislavské "safari" aj desivý zvuk sirény
Zdroj: facebook.com/Život v MČ Bratislava - Nové Mesto/Janči Šedivý

Rok 2022 je minulosťou. Pozreli sme sa preto, aké články vás zaujali na našom webe najviac.

Safari v Bratislave

Nečakaný ranný zážitok mal Bratislavčan, ktorý si to mieril cez Kramáre do práce. V strede júna, okolo 5.30 hod. ráno, sa mu naskytol úchvatný a tak trocha desivý pohľad. Rovno cez priechod pre chodcov si to namierilo až 13 statných diviakov s asi tridsiatkou malých „pyžamkových“ stvorení. Celý článok si môžete prečítať TU.

Obľúbené jazero Bratislavčanov vysychá

Hladina Neziderského jazera dosiahla najnižšiu úroveň za posledných niekoľkých desaťročí a hrozí mu úplné vyschnutie. Maďarsko a Rakúsko preto plánujú projekty na záchranu rozsiahlej vodnej plochy vo svojom pohraničí. Hladina jazera má v súčasnosti len o štyri centimetre viac ako bola najmenšia nameraná hodnota v roku 2003. Celý článok nájdete TU.

Medveď kúsok od hlavného mesta

Medvede už pred rokom zavítali na západ a juh Slovenska. V Jelke a pri Galante vtedy videli statnú medvedicu s mladými, neďaleko Pezinka zas iného maca. Zdá sa však, že sa v blízkosti Bratislavy pohybujú statné zvieratá (alebo jeden jedinec) opäť. Na sociálnych sieťach o tom informovali vo Vajnoroch aj v Svätom Jure. Celý článok nájdete TU.

Vydesení Bratislavčania

Obyvateľov jednej z mestských častí prebrala v noci siréna, ktorá sa rozoznela (20. 5.), okolo druhej hodiny v noci. Jej prerušovaný zvuk počuli zreteľne a takmer v každej časti Petržalky. Článok si môžete pripomenúť TU.

Odišli s jedným kufrom

Po vypuknutí vojny na Ukrajine sme každý deň počuli mnoho smutných príbehov. Rodiny utečencov plačú a sú v strese pri myšlienkach na to, čo sa deje v ich vlasti. Mnohí však nečakajú pasívne na pomoc a sú pripravení okamžite pracovať a byť užitoční. Tak ako Oleksandr s rodinou, ktorý utiekol z rodnej zeme pred vojnou a dostal sa až do bratislavských Jaroviec. Celý článok nájdete TU.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM