Rôzne Správy

Rozmýšľate, kam na SILVESTRA? Vyberte sa tam, kde to poriadne žije - do VIEDNE!

Viedenčania i zahraniční hostia na prelome roka môžu vo Viedni zažiť jedinečnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Rozmýšľate, kam na SILVESTRA? Vyberte sa tam, kde to poriadne žije - do VIEDNE!
Zdroj: facebook.com/Vienna Tourist Board

Silvester vo Viedni je skvelý. Ak ho zažijete raz, určite sa tam budete chcieť vrátiť.

Na prelome roka sa oslavuje v celej Viedni. Známy je najmä pochod Silvesterpfad v centre mesta. „Všade sa vo vzduchu vznášajú tóny a ľudia tancujú do nového roka pri melódii valčíka Na krásnom modrom Dunaji,“ opisuje atmosféru portál wien.info. Zábava sa rozprúdi na galavečeroch v koncertnej sieni, v opere či v elegantných baroch.

Silvestrovský chodník

Akciou, ktorá 31. decembra pritiahne najviac ľudí, je viedenský pochod Silvesterfpfad (Silvestrovský chodník). Zábava sa rozprúdi v centre Viedne v čase od 14:00 hod. do 2:00 hod. nasledujúceho dňa.

Po celej trase pochodu Silvesterpfad ponúkajú desiatky podnikov punč, sekt a kulinárske špeciality.

Disko, rock aj klasika

Zabaví vás množstvo stanovíšť so show programami, valčíkmi, rockom, popom, diskotékovou hudbou, blues, funky, soulom aj hudbou dídžejov.

Skvelá verejná oslava, na ktorú sa neplatí žiadne vstupné, sa uskutoční na celkom šiestich miestach v centre Viedne.

Silvestrovská cesta vedie z námestia Freyung cez námestie Am Hof, triedu Graben, námestie Stephansplatz a ulicu Kärntner Strasse až na námestie Neuer Markt.

Aj kurzy valčíka

Obzvlášť obľúbená je Klasická míľa na bulvári Graben. Popoludní tam viedenské tanečné školy ponúkajú bleskové kurzy valčíka a premieňajú tak ulicu Graben na úžasnú plesovú sálu pod holým nebom.

O polnoci sa účastníci pochodu Silvesterpfad pretancujú do nového roka za zvukov valčíka Na krásnom modrom Dunaji a presláveného zvona Pummerin, vyzváňajúceho v katedrále sv. Štefana. Zvon Pummerin, ktorý vyzváňa len pri zvláštnych príležitostiach. Jednou z nich je pritom práve prelom roka,“ uvádza stránka wien.info.

Po ohromujúcom zvonení zvonu Pummerin zaznie slávny valčík Johanna Straussa Na krásnom modrom Dunaji. A chýbať nebudú ani parádne ohňostroje!

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM