Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Korunovanie Márie Terézie aj relax v otvorených parkoch a záhradách

Nadchádzajúci víkend prinesie zaujímavé podujatia na každom kroku! Príďte si užiť pestrý program v meste aj jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Korunovanie Márie Terézie aj relax v otvorených parkoch a záhradách
13
Galéria

Bratislavské korunovačné dni

Pri príležitosti 300. výročia narodenia rakúsko-uhorskej panovníčky Márie Terézie organizuje hlavné mesto Bratislavské korunovačné dni. Podujatie sa bude odohrávať po celý týždeň na rôznych miestach po Bratislave.

od piatka 9. júna až do soboty 17. júna / na rôznych miestach po Bratislave, Bratislavské korunovačné dni odštartujú v piatok večer na Primaciálnom námestí slávnosťou Frankovky modrej

Podrobné informácie o Bratislavských korunovačných dňoch sa dočítate tu:

Noc kostolov v Rusovciach

Farnosť Rusovce sa opäť zapojí do podujatia Noc kostolov. V piatok bude otvorený nielen kostol sv. Márie Magdalény, ale i veža či krypta Zichyovcov pod kostolom. Program sa už tradične začne vyzváňaním kostolného zvona a ukončí svätou omšou pri sviečkach. Návštevníci Noci kostolov si tiež môžu prezrieť rusovský kostol Evanjelickej cirkvi a. v., keďže podujatie má ekumenický charakter.

Viac informácií nájdete TU.

piatok / Rusovce / vstup voľný

Medzinárodný festival detských folklórnych súborov

Festivalovú časť Kultúrneho leta odštartuje už známy Medzinárodný festival detských folklórnych súborov. V tomto roku oslavuje svoje 20. výročie a pri tej príležitosti organizátori Cech detských folklórnych súborov Bratislavy a okolia a Folklórna únia na Slovensku pripravili okrem tradičných vystúpení aj špeciálnu výstavu pod názvom 20 rokov našich krokov. Svoju účasť zatiaľ okrem domácich folklórnych súborov potvrdili aj zoskupenia RADUGA z Ruska či LEBORSKIE SLONECZKA z Poľska.

piatok – nedeľa / v centre Bratislavy (hlavný program) a v priľahlých mestských častiach a okolitých obciach, viac TU

Naša krajšia Karlova Ves

Viac ako 200 dobrovoľníkov vrátane zamestnancov miestneho úradu sa aj tento rok zapojí do projektu Naša krajšia Karlova Ves v rámci najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku – Naše mesto. Počas víkendu oživia verejné parky a ihriská, okolie Karloveského centra kultúry, Karloveského športového klubu, interiér miestnej knižnice, priestory materských škôl a denných centier, postarajú sa o nové stromčeky v Karlovej Vsi.

Kde všade a čo sa bude skrášľovať, sa dočítate TU.

piatok, sobota / Karlova Ves

Regionálne trhy

Kvalitné a lokálne produkty od slovenských farmárov s príbehom, domáca zelenina a ovocie, víno a špeciálne výrobky z hrozna, syry, opekaný syr s omáčkou, lokálne sladké a slané aj bezlepkové pečivo, bio paštéty, domáce mäsové výrobky, džemy, sirupy a mušty, špeciálne makové produkty – štrúdľa, maková čokoláda, olej a džem, liečivé bylinky a čaje, sirupy, med, street food.

O príjemnú atmosféru sa postarajú Kuštárovci, ktorí zahrajú ľudové a rómske pesničky, či evergreeny. Tešiť sa môžete aj na ukážky tancov z rôznych regiónov Slovenska. Akcia je uvedením Regionálnych trhov, ktoré budú od 12. júna každý deň v Novej Tržnici v stánkoch za kvetmi.

sobota / 9:00 – 15:00 hod. / v Novej Tržnici

Zdroj: Facebook

Novomestský psí šampión

V Novom Meste budú hľadať psieho šampióna. Pripravené sú zaujímavé súťaže, ktoré otestujú šikovnosť psíkov, výstava aj karneval, v rámci ktorého sa psy „prezlečú“ do rôznych kostýmov. Súťaž je originálna v tom, že sa jej môžu zúčastniť aj „oriešky“ a psíkovia nemusia poznať ani všetky povely. Svojho miláčika môžete do súťažných disciplín prihlásiť cez stránku www.poslusnypes.sk, kde nájdete aj viac informácií o akcii. Nezabudnite si so sebou vziať platný očkovací preukaz psíka.

sobota / 10:00 – 13:00 hod. / na cvičisku na Turbínovej ulici

Viac o akcii a programe sa dočítate tu:

Víkend otvorených parkov a záhrad

Víkend otvorených parkov a záhrad sa stal za 10 rokov svojej existencie mimoriadne obľúbeným podujatím. V čase, kedy naplno vynikne kvitnúca a svieža vegetácia záhrad, bude aj tento rok sprístupnených a prezentovaných až 17 zelených priestranstiev v meste.

Víkend otvorených parkov a záhrad sa v Bratislave bude tento rok konať v 17 parkoch a záhradách. Sprievodcovia či majitelia a správcovia 17 záhrad pozývajú návštevníkov na bezplatné prehliadky všetkých zapojených lokalít. Nebude chýbať ani zaujímavý sprievodný program.

sobota, nedeľa / bratislavské parky a záhrady / vstup voľný

Zoznam otvorených parkov a záhrad v Bratislave nájdete tu:

Ružinovská promenáda

Tohtoročnú Ružinovskú promenádu zaháji v nedeľu kultový muzikál Cyrano z predmestia z dielne Mariána Vargu, Pavla Hammela, Jána Štrassera, Kamila Peteraja a Alty Vášovej. O 14:00 hod. tak na pódium v Parku Andreja Hlinku vystúpia 25-členný Art Music Orchester spolu so Speváckym zborom Lúčnica. Program bude pokračovať vystúpením Fats Jazz band. Tento orchester prenesie Ružinovčanov do obdobia 20-tych a 40-tych rokov.

Kompletný program aj zoznam účínkujúcich nájdete TU.

nedeľa / 14:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM