Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Umenie na nevšednom mieste, módna prehliadka na námestí aj cestovanie časom

Ani počas pracovného týždňa sa v Bratislave nebudete nudiť. Na svoje si prídu milovníci filmu, hudby, umenia, ale aj športu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Umenie na nevšednom mieste, módna prehliadka na námestí aj cestovanie časom
8
Galéria

MS v inline hokeji

V Bratislave sa včera začali majstrovstvá sveta v inline hokeji. Na šampionáte sa predstaví celkovo 16 národných tímov a o cenné kovy zabojuje aj slovenské družstvo. Našich chlapcov čakajú dôležité súboje v základnej skupine v pondelok proti Chorvátsku a v utorok sa stretnú s obhajcami titulu z Kanady.

pondelok – utorok / 18:00 hod. / Zimný štadión Ondreja Nepelu / vstupné 4 eurá

Film Špina

Ak ste ešte nevideli film Špina, mali by ste to napraviť. Ide o intímnu drámu z prostredia dospievajúcich detí, ktorá sa odohráva v súčasnej Bratislave. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie.

Program premietaní v bratislavských kinách nájdete TU.

pondelok – piatok / kiná v Bratislave

Punková galéria na mestských záchodoch

Umenie na nevšedných miestach, kam by bežný človek za normálnych okolností len tak nechodil. Aj o tom sú eventy Spots, ktoré si tentokrát vzali na mušku čaro podchodu na Trnavskom mýte, konkrétne verejných toaliet. Na akcii sa predstaví výtvarník Ján Hrčka, ktorý maľuje tak trochu „iné“ obrazy vyjadrujúce emócie mladého punkera. Okrem silného umeleckého zážitku sa môžete tešiť na atraktívny sprievodný program plný punk-rockovej hudby.

utorok / 18:00 hod. / Trnavské mýto / vstup voľný

Lucky Chops

Americká buskingová senzácia Lucky Chops prichádza po prvýkrát na Slovensko. Partička kamarátov z New Yorku hrajúcich na tradičné dychové nástroje a bicie ešte nedávno hrávala pre radosť na uliciach a v metre Veľkého Jablka. Známymi sa stali doslova za jednu noc, po tom ako ich náhodný okoloidúci nakrútil na video a nahrávku zavesil na internet.

streda / 20:30 hod. / Majestic music club / vstupné 19 eur

Móda v meste

V rámci Kultúrneho leta v Bratislave sa na Hlavnom námestí uskutoční netradičná open-air módna prehliadka. Svoje jedinečné kúsky, ktorými zaujmú predovšetkým ženskú časť divákov, predvedú slovenskí módni tvorcovia.

streda / 20:00 hod. / Hlavné námestie / vstup voľný

Socha a objekt

Medzinárodné podujatie Socha a Objekt už po 22-krát predstaví Bratislavčanom a návštevníkom mesta sochárske diela autorov z viacerých krajín. Výstava pozostáva z exteriérovej časti – s veľkorozmernými dielami, ktoré budú vystavené v Grassalkovichovej záhrade a diela komornejšieho charakteru vo viacerých galériách a výstavných priestoroch.

Viac o podujatí sa dozviete TU. Výstavy potrvajú do 27. augusta 2017.

od štvrtka / na rôznych miestach v Bratislave

Bratislava inline

Už štrnásty rok sa v hlavnom meste chystajú obľúbené piatkové večerné jazdy na korčuliach. Úvodná jazda novej sezóny povedie po úplne novej trase. Odštartuje v blízkosti obchodného domu Dunaj a korčuliari, cyklisti, kolobežkári či longboardisti budú prechádzať po Dunajskej ulici i po dunajskom nábreží.

piatok / 20:00 hod. / Námestie SNP / vstup voľný

Cestovanie časom

Staré Mesto aj tento rok pripravilo festival Cestovanie časom, ktorého cieľom je priblížiť minulosť a zároveň ju prepojiť so súčasnosťou. Hviezdoslavovo námestie ožije historickými scénickými výjavmi, módnymi prehliadkami, koncertmi a aktivitami pre deti. Nebude chýbať ani živý orloj na balkóne historickej budovy Slovenského národného divadla.

piatok – sobota / 20:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň (26. - 30. júna)
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM