Rôzne

Tip na výlet: Prežite horor na vlastnej koži. Navštívte prvý dom hrôzy v strednej Európe

Z domu mal byť pôvodne klasický bar v centre Prahy s dobrým pitím. Udalosti, ktoré sa v suteréne v minulosti odohrali, z neho spravili Fear House.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Prežite horor na vlastnej koži. Navštívte prvý dom hrôzy v strednej Európe
7
Galéria
Zdroj: Prague Fear House

Máte radi horory a milujete adrenalín? Spojte obe záľuby do jednej a navštívte prvý dom hrôzy v strednej Európe Fear House.

Na vlastnej koži

Dom hrôzy ponúka nezabudnuteľný zážitok zo strašidelných priestorov suterénu na ploche viac ako 800 metrov štvorcových. Ak očakávate len slabé bu-bu-bu, toho sa nedočkáte. Priestory sú podľa majiteľov objektu skutočne nasiaknuté silnou energiou, ktorá miesto dodnes ovláda.

Pobyt v dome vám budú „spríjemňovať“ manželia Hermannovci, sadistický lekár Karl a jeho židovská manželka Judith, ich dcéra Helga, oddaný sluha doktora Hermanna Hans, šialená asistentka doktora Ingrid a jedna z mnohých obetí doktora Hermanna Isabel.

Z domu mal byť pôvodne klasický bar v centre Prahy s dobrým pitím a pokojom na panáka, ktorého čas od času potrebuje v zhone mesta každý. „Priestory na Vodičkovej ulici sa zdali ako ideálne miesto. V priliehajúcich pivniciach prevádzkovatelia našli niekoľko výklenkov pripomínajúcich kobky v zdevastovanej stene plné zvláštnych škvŕn a tieňov, ktoré sa napriek všetkej snahe nepodarilo premaľovať,“ opisujú majitelia začiatky.

Tiene v suteréne

Napriek tomu, že starú omietku odstránili, tiene sa v priebehu niekoľkých dní objavili znovu. Majitelia časom zistili, že do pivnice nemožno zaviesť funkčný rozvod elektriny. „Remeselníkov tak nakoniec vystriedala skupina zaoberajúca sa ezoterikou, okultizmom a duchárčinou,“ pokračujú v rozprávaní.

Tí pri svojich bádaniach zistili celý rad zaujímavých údajov, ktoré ukazovali, že k podivným a energeticky určujúcim udalostiam, ktoré miesto aktuálne ovplyvňujú, muselo dôjsť v relatívne nedávnej dobe. Zhruba v polovici dvadsiateho storočia. Špeciálna termokamera na troch miestach v podzemí opakovane zachytila ​​neočakávané a výrazné prepady teploty. Meranie pomocou gaussametru zostrojeného na zisťovanie miery takzvaného elektrotechnického znečistenia priestoru ľudskou činnosťou údajne zaznamenalo prakticky z centimetra na centimeter kolísanie elektromagnetickej aktivity až k nulovým hodnotám.

Tak čo, trúfate si na Fear House?

Súčasťou Fear House je aj strašidelný bar, kde si môžete už v pokoji vychutnať kávu alebo drink.

Vhodné pre jednotlivcov aj skupiny. Základná prehliadka trvá 15 minút. Ceny vstupeniek nájdete TU.

Fear House v Prahe
7
Galéria
Zdroj: Prague Fear House
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM