Alexandra Húsková Správy

OBRAZOM: Ako pokračujú práce na Štúrovej a Starom moste

Od začiatku prác na Štúrovej ulici prešli takmer dva roky. Električková trať je už hotová a v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Onedlho tento priestor čaká kolaudácia, pozrite sa, ako to tam aktuálne vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ako pokračujú práce na Štúrovej a Starom moste
Zdroj: TASR

Bratislavská samospráva v roku 2013 začala realizovať jeden zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa aj rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky.

.„Na Štúrovej ulici bude jazdiť električka obojsmerne, v minulosti jazdila iba jednosmerne, od Vajanského nábrežia. Plánovaná obojsmerná premávka po koľajniciach si vyžiadala prebudovanie križovatky Štúrova – Jesenského tak, aby boli možné prejazdy všetkými smermi,“ vysvetlila dôvody rozsiahlych prác bratislavská dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová.

Na Štúrovej ulici vedie električková trať po východnej časti ulice, teda excentricky.

Prečítajte si aj: Podnikatelia zo Štúrovej rezignovali: Ani zrekonštruovaná ulica nám už straty a zákazníkov nevráti

Po sprístupnení ulice vzbudila pozornosť obyvateľov „zvláštne“ položená dlažba na Štúrovej. Jedná sa vraj o špeciálnu vodopriepustnú ekologickú dlažbu, ktorá sa nachádza v páse na okrajoch chodníkov smerom k Dunaju.

„Je špecifická tým, že zachytáva zrážky z chodníka tak, aby voda neodtekala priamo do kanalizácie, ale aby zostala v priestore v rámci chodníka a zvlhčovala prostredie, resp. sa odparila,“ vyjadrila sa Ivana Skokanová z Bratislavského Magistrátu.

Viac si prečítajte tu: 50 odtieňov šedej na Štúrovej: Práce napredujú, no nie všetkým sa nová ulica pozdáva… + FOTO

„V priestore ešte prebehne kolaudácia a preberacie konanie, takže samozrejme, ak tu budú nejaké nedorobky alebo potrebné opravy, dôjde k náprave. Dlažba ešte nie je zhutnená, na tom sa pracuje v týchto dňoch,“ ukončila Ivana Skokanová.

Prečítajte si aj: Rôznorodá dlažba na novej Štúrovej má podľa magistrátu svoje opodstatnenie

Rekonštrukcia Štúrovej ulice a Starého mostu
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM