Nina Táborská Samospráva

"50 odtieňov šedej" na Štúrovej: Práce napredujú, no nie všetkým sa nová ulica pozdáva... + FOTO

Na Štúrovej ulici je dokončený električkový triangel a pracovníci sa pomaly tento týždeň začnú presúvať na Šafárikovo námestie. Bratislavčania sa už nejaký čas prechádzajú po nových chodníkoch, no nie všetci sú s nimi spokojní.

Ilustračný obrázok k článku "50 odtieňov šedej" na Štúrovej: Práce napredujú, no nie všetkým sa nová ulica pozdáva... + FOTO
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch rokoch čakania a naťahovania sa podľa hlavnej dopravnej inžinierky Tatiany Kratochvílovej Štúrova ulica „už len dokončuje“. Kedysi jedna z najviac frekventovaných a obľúbených ulíc má byť kompletne hotová koncom tohto roka. „Po dokončení kolektora sa v najbližšom čase dokončí aj križovatka Šafárikovo námestie a budú sa tiež robiť aj príjazdové komunikácie na most po oboch stranách Dunaja,“ dodala.

Aktuálne sa ukončujú práce na chodníkoch, električkových tratiach a pracuje sa aj na obojstrannej električkovej zastávke pred Univerzitou Komenského. Práve tá bola v minulosti jedným z dôvodov, prečo sa práce posunuli. Pôvodný projekt totiž nezohľadňoval jej polohu.

Na Šafárikovom námestí budú práce ukončené približne do konca mesiaca tak, aby mohol asfalt na ceste poriadne schnúť až do oficiálneho spustenia premávky v tomto smere v priebehu decembra 2015. „Dôležité je ešte na Šafárikovom námestí dokončiť úpravy parčíka, do ktorého budú nasadené stromy,“ doplnil primátor Ivo Nesrovnal.

Momentálne sa na Štúrovej ulici ešte musí vyasfaltovať jazdná dráha električky a zaasfaltovať cyklistický chodník. Iné cesty už vyasfaltované sú a podľa reakcií Bratislavčanov na sociálnych sieťach – nie práve najšťastnejším spôsobom. Chodníky a cesty Štúrovej ulice totižto farbou pripomínajú „50 odtieňov šedej“. O rôznych typoch dlažby nehovoriac.

Mesto sa v tomto prípade k rôznorodému výberu dlažby zatiaľ nevyjadruje. Podľa našich informácií však za tým môže stáť aj to, že nemá dostatok peňazí na dlažbu a niektorá je tak uložená na novej ulici len dočasne, aby sa časom mohla vytiahnuť a nahradiť novou. O tejto skutočnosti nás informoval aj začiatkom roka Peter Netri z Cyklokoalíci­e, TU.

Štúrova ulica od začiatku rekonštrukcie prináša viacerým skupinám obyvateľov trápenie – majitelia prevádzok majú hlavy v smútku pre obrovské straty na ziskoch, cyklistom nevyhovuje šírka budúceho cyklochodníka a chodcov tieto dni nemilo prekvapil nejednotný vizuál chodníkov. Treba však možno počkať na finálne prevedenie, to, na ktoré už Bratislava čaká dva roky…

Prečítajte si tiež:

Neuveriteľné sa stalo skutočným! Nový Starý most už spája oba brehy FOTO+VIDEO

Električka do Petržalky: Blíži sa termín ukončenia prác, ako je na tom projekt Nosného systému MHD?

Podnikatelia zo Štúrovej rezignovali: Ani zrekonštruovaná ulica nám už straty a zákazníkov nevráti

Zdroj: Dnes24/TASR

Rekonštrukcia Štúrovej
12
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM