ESL Správy Samospráva

Neuveriteľná drzosť! Niekto ukradol Ježiška zo staromestského betlehemu

Ide o vandalizmus alebo nenávisť k Vianociam? Neznámy páchateľ počas sviatkov zničil jeden z ich najvýznamnejších symbolov.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľná drzosť! Niekto ukradol Ježiška zo staromestského betlehemu
4
Galéria

Po tom, čo tesne pred Vianocami vandali zničili sošku Panny Márie, ktorá je dominantou „Lurdskej jaskyne“ v Dúbravke, prišiel na rad aj ďalší kresťanský symbol.

Nehorázna krádež

Napriek pandémii sa predstavitelia mesta aj mestských časti všemožne snažili i tento rok vyčariť vianočnú atmosféru. Tá v centre mesta patrí k najdôležitejším, pretože tam sa Bratislavčania každoročne chodia nadýchať romantiky pred sviatkami. Podarilo sa, no niekomu to asi riadne ležalo v žalúdku.

„Odcudzili nám Ježiška z Betlehemu,“ informoval Bratislava24 jeden z občanov, ktorý sa rozhodol o incidente informovať aj políciu. Podľa všetkého k nemu došlo v noci na 26. decembra. Ak ste niečo videli, nahláste to na polícii.

Nádej

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová nechce veriť, že niekto zobral Ježiška z kolísky so zlým úmyslom.

„Nie je to však prvýkrát. Už v minulosti sa postava Ježiša zo staromestského Betlehemu, takpovediac, vytratila. Pokiaľ sa nám nevráti "sám“, bude nás čakať v novom roku aj nový Ježiško v jasličkách. Zámerne nahliadam na celú vec láskyplne. Rok 2020 bol nepriaznivo mimoriadny a zdá sa, že až do posledných dní," vraví Zuzana Aufrichtová.

Pri staromestskom betleheme sú kamery mestskej polície, tak všetci veria, že sa páchateľ nájde,

Vianoce 2020

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM