Eva Sládková Správy Samospráva

Vianoce v rodine Matúša Valla: Je to čas zázrakov, ktoré sa s deťmi dajú prežívať

Bratislavský primátor má malého synčeka, ktorý je tento rok už vo veku, že si Vianoce dokáže uvedomovať. Ako teda vyzerajú sviatky u Matúša Valla?

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v rodine Matúša Valla: Je to čas zázrakov, ktoré sa s deťmi dajú prežívať
Zdroj: facebook.com/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Primátor je rodinne a duchovne založený človek. Vianoce sú preňho obdobím, ktoré má vyhradené pre najbližších, no tento rok si bude musieť viaceré tradície odpustiť.

Poučenie

Aj v ťažkých časoch pandémie však Matúš Vallo vidí príležitosť na poučenie sa.

„Vianoce sú pre mňa časom pre rodinu. Bolo u nás zvykom, že sa v minulosti stretla veľká časť rodiny a spolu sme trávili vzácny sviatočný čas. Aktuálna situácia aj naše tradície do istej miery poznačila, podobne, ako mnohé ďalšie rodiny na Slovensku. Učí nás to ešte viac si vážiť prítomnosť našich blízkych,“ vraví pre Bratislava24 primátor.

Matúš Vallo a jeho manželka Linda sa vlani dočkali po dlhých rokoch snaženia vytúženého dieťaťa. Ich synček má dnes už takmer rok a pol a tak si Vianoce bude aj on uvedomovať. Primátor vraví, že odkedy má dieťa, aj preňho sú Vianoce iné.

„Samozrejme príchod dieťaťa mení pohľad na situácie, ktoré sme možno roky prežívali podobne. Deti sú plné fantázie a vianočný čas je ako stvorený na zázraky, ktoré sa s deťmi dajú prežívať,“ dodáva Matúš Vallo.

Jedlá

Aj u Vallovcov k Vianociam patria darčeky, o ktoré sa stará pani Vallová. Tá je vraj odborníčkou na to, čo koho poteší. A samozrejme, ani na ich stole nebude chýbať dobré jedlo.

„Mám veľmi rád mak. Preto na našom vianočnom stole nesmie chýbať nejaká maková špecialita,“ odhaľuje primátor.

Prianie

Všetci máme za sebou veľmi náročný roky, ktorý sa pomaly chýli ku koncu. Primátor Bratislavy verí, že si aj napriek tomu, tieto krásne sviatky dokonale užijeme.

„Všetkým Bratislavčankám a Bratislavčanom by som chcel zapriať pokojné sviatky, aby ich podľa možností oslávili v kruhu svojich blízkych a do nového roka si pre všetkých prajem to, čo COVID-19 v uplynulom roku najviac ohrozil – zdravie a dobré vzájomné vzťahy, ktorým nútená izolácia nie vždy pridala. Prajem vám pekné Vianoce a krajší nový rok!“ uzavrel Matúš Vallo.

Čarovné Vianoce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM