KAW Rôzne

"Mäsožravci," tešte sa! V Petržalke chystajú zabíjačku

Rozoberanie prasaťa, výroba klobás a jaterníc s komentárom, ochutnávka zabíjačkovej kaše - to všetko a mnoho ďalších gurmánskych zážitkov ponúkne petržalská verejná zabíjačka.

Ilustračný obrázok k článku "Mäsožravci," tešte sa! V Petržalke chystajú zabíjačku
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Obľúbené Farmárske trhy v Petržalke ponúkajú zdravé a čerstvé potraviny od domácich výrobcov. V decembri navyše svojich verných návštevníkov potešia pravou zabíjačkou.

Ochutnajte a nakúpte!

Známy mäsiar – pán Pelec predvedie naživo na trhoch tradičnú zabíjačku so všetkým, čo k tomu patrí – od rozoberania zaveseného prasiatka, cez výrobu klobás, jaterníc, uvarí aj dobrú podhrdlinu s cesnakom a paprikou. Navyše budeme môcť ochutnať zabíjačkovú kašu aj polievku.

Odborník na slovo vzatý celý proces náležite okomentuje a vysvetlí jednotlivé detaily. Pozerať sa na prípravu zabíjačkových špecialít je určite zaujímavý zážitok, no ešte lepšie je dobroty aj ochutnať a nakúpiť si ich domov do zásoby. „V prvom rade však príďte na trhy hladní, čerstvé je čerstvé a najmä bude z čoho vyberať a nezabudnite si doniesť aj nejakú nádobku, do ktorej vám nabalíme polievku, kašu alebo na čo budete mať chuť,“ pozývajú na akciu jej organizátori.

Ak sme vás na toto gurmánske podujatie dostatočne nalákali, zapíšte si do kalendára, že zabíjačkové hody budú v Petržalke v sobotu 9. decembra 2017 pred budovou TPD, na Farského ulici. V rámci akcie budú k dispozícii aj všetky stánky Farmárskych trhov.

Scenár zabíjačky:

  • 8:00 začiatok – vyvesenie prasaťa
  • 9:30 – 10:00 – rozoberanie prasaťa s komentárom, čo sa na čo používa
  • 10:00 – ukážka výroby klobás, jaterníc atď. s komentárom
  • 10:30 –14:00 – ochutnávka zabíjačkovej kaše, varenej podhrdliny (cesnak, paprika), zabíjačková polievka, pečienka atď.
Zabíjačka
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM