KAW Samospráva

Petržalku opäť spestria vianočné trhy. Nebudú chýbať gurmánske špeciality ani pestrý program

Už začiatkom decembra sa môžete stretnúť s priateľmi a susedmi pri varenom vínku a vychutnávať si sviatočnú atmosféru Petržalských vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Petržalku opäť spestria vianočné trhy. Nebudú chýbať gurmánske špeciality ani pestrý program
6
Galéria
Zdroj: TASR

Tohtoročné vianočné trhy v Petržalke sa na Námestí republiky začnú 1. decemba. Nasledujúce tri týždne si môžete každý deň vychutnať ich slávnostnú atmosféru.

Vône, chute a tóny

Ako je už zvykom, aj tento rok sa z desiatok stánkov ponesie vôňa vareného vínka, punču, čokolády a skvelých gurmánskych špecialít. Petržalčania sa môžu tešiť aj na pestrý hudobný program, ktorý odštartuje vždy v piatky, soboty a nedele od 17:00 do 19:00 hod.

Počas piatkových večerov potešia Petržalčanov vystúpenia hudobných skupín, soboty budú patriť najmä prezentácii petržalských súborov. Nedele si vychutnajú najmä detičky. Mestská časť na trhy pozvala nielen Mikuláša, ktorý sa tam na koči zastaví 6. decembra okolo 16:30 hod., ale aj viacerých detských zabávačov. Podrobný program nájdete TU.

Novinkou na trhoch sú gastronomické piatky a soboty:

  • dňa 1. a 3. 12. – gurmánske špeciality – trhané bravčové, alebo morčacie údené pripravované priamo na trhu
  • dňa 6. 12. – zabíjačkové pochúťky
  • dňa 9. a 10. 12 – špeciality z diviny, jelení a zabíjačkový guláš
  • dňa 16. a 17. 12. – rybie špeciality, halaszlé, údené pstruhy

Stánky s občerstvením a vianočným tovarom budú otvorené od pondelka do piatka od 11:00 do 21:00 hod. Počas sobôt a nediel môžete nakúpiť a občerstviť sa od 9:00 do 21:00 hod.

1. – 20. decembra / Námestie republiky, Petržalka / vstup voľný

Petržalské vianočné trhy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM