KAW Rôzne Správy

Dunajská Lužná sa môže pochváliť parádnou úschovňou bicyklov na dôležitom mieste

Keďže na cestách v smere z južných obcí do Bratislavy sú počas bežných pracovných dní mimoriadne zápchy, každý takýto projekt je mimoriadne cenný.

Ilustračný obrázok k článku Dunajská Lužná sa môže pochváliť parádnou úschovňou bicyklov na dôležitom mieste
Zdroj: Dunajská Lužná FB

Zdá sa, že dostať sa do hlavného mesta bude jednoduchšie a príjemnejšie. Aspoň pre obyvateľov Dunajskej Lužnej. V obci, ktorá sa z roka na rok rozrastá, sa každé vylepšenie dopravy ráta!

Z bicykla rovno na vlak

Dunajská Lužná je špecifická tým, že vlaková stanica je vzdialená niekoľko kilometrov od centra obce. Nová úschovňa bicyklov preto potešila obyvateľov o to viac. Na svojom dvojkolesovom tátošovi sa tak dostanú k vlakovej stanici a ďalej môžu na prepravu do práce využiť železnicu.

Pri novučkej úschovni bicyklov pribudne ešte kamerový systém. Obyvatelia Dunajskej Lužnej budú mať prístup na čip. K dispozícii bude tiež apka v mobile pre náhodných okoloidúcich.

„Každý vstup bude identifikovateľný, na webe obce bude live feed z oboch cykloprístreškov. Čakáme ešte na dodávku komponentov, bohužiaľ meškajú, lebo korona,“ informuje na sociálnej sieti Vlado Píš z Dunajskej Lužnej.

Keďže na cestách v smere z južných obcí do Bratislavy sú počas bežných pracovných dní mimoriadne zápchy a kolóny, každý takýto projekt je mimoriadne cenný.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM